URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Saimaalaiset vastaavat lahtelaisten huutoon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Lahtelaiset antoivat viime viikolla melkoisen haastattelun liittyen hiihtomaineen palautusretkeen 4 tunnin hiihdossa 4.11.2024 Imatralla. Lahtelaiset epäilivät jutussa, että tuskin saimaalaiset edes uskaltautuvat viivalle.

Saimaalaiset eivät purematta nielleet lahtelaisten lausuntoja ja asiaa on vahvistamattomien huhujen mukaan puitu jopa Etelä-Karjalan liiton maakuntahallituksessa saakka. Edelleen vahvistamattomien tietojen mukaan, maakuntajohtaja Satu Sikasta on vaadittu ryhtymään kaikkiin välttämättömiin toimiin, jotta lahtelaiset eivät hypi Imatralla saimaalaisten silmille.

Huhuista viis, faktaa on se, että saimaalaiset ovat vastanneet lahtelaisten huutoon. Imatra Base Campin urheilu- ja liikuntamatkailun Jorma Outinen, eli Jaakko Jäppinen vahvistaa, että saimaalaisilta on tulossa joukkue 4 tunnin hiihtoon. Joukkue on viimevuotisesta menettänyt yhden kovan hiihtäjän, eli Anni Toiviaisen, mutta joukkuetta on täydennetty muutamalla erittäin mielenkiintoisella osallistujalla.

Maakuntajohtaja Satu Sikaselta vaaditaan pitkää liukua, jotta tulosta tulee.

Maakuntajohtajan johdolla

Joukkueen kapteenina toimii maakuntajohtaja Sikanen, joka on huhujen mukaan kovemmassa iskussa kuin mitä oli nuoruusvuosien aktiivihiihtoaikoina. Sikasta ei saatu kommentoimaan huhuja, jostain kumman syystä Sikanen ei ole vastannut The Home of Sportsin toimituksen faxeihin. Yleensä kun savolaisista on kyse, niin radiohiljaisuus merkitsee, joko a) sitä, että on vedetty astetta verran enemmän puruja sieraimiin tai b) kunto on niin jäätävä, että kynttilä halutaan pitää vakan alla. Niin tai näin, Imatralla tullaan näkemään suurella todennäköisyydellä positiivisesti kiukkuinen Saimaan joukkueen kapteeni Sikanen.

Pärjääkö Jäppinen ilman pitsaa neljä tuntia?

Pizzan voimalla voittoon

Viimevuotisen joukkueen todellinen syömähammas, Jaakko Jäppinen puhkuu voitontahtoa. Jaakon rooli viimevuotisessa joukkueessa oli pizzan syöminen, jossa Jaakko kunnostautuikin erinomaisesti, koska hän söi kirjaimellisesti lahtelaiset kumoon ja järjestäjät vararikon partaalle.

”Kunto on erinomainen, tankkausta on harjoiteltu ihan huolella. Sanoisin, että olen lättyä, tai jopa kahta kovemmassa kunnossa kuin viime talvena 8 tunnin hiihdossa. Pieni pettymys on se, että pizzaa ei ole ladun varrella tarjolla, mutta kyllä ne energiapatukatkin putoavat meikäläiseltä hyvään tahtiin alas”, toteaa Jäppinen paikallisen Rosson perhepizzan ääreltä.

Sukset hukassa

Lahtelaisille jäi saimaalaisten vierailusta keväällä Lahdessa hampaankoloon – muutakin kuin tillilihan paloja. Saimaalaisten voitokasta joukkuetta on täydennetty, Anni Toiviaisen tilalle on värvätty Imatra Base Campin matkailun ja tapahtumien koordinaattori Pauliina Kivinen. Pauliina kuulemma on ihan muuten hyvä värväys, mutta hänellä ei ole vielä huhujen mukaan suksia. Pauliinan kunto on kuulemma sen verran rautainen, että yksi neljä tunnin hiihto menee vaikka kakkosneloset alla.

Maria Sipari hiihti viime talvena Finlandia-hiihdon.

Maria Sipari mukana joukkueessa

Joukkuetta täydentää lisäksi Maria Sipari, joka hiihti menneenä talvena ensimmäisenä lyhytkasvuisena Finlandia-hiihdon. Värväyksen takana on maakuntajohtaja Sikanen, joka oli hyvin huolissaan saimaalaisten kestävyydestä. On kuulemma hyvä, että joukkueessa on ainakin yksi, joka on todistetusti jaksanut hiihtää Finlandian maaliin asti.

Malttaako Mikko Reitti jättää pesäpallomailan pois matkasta 4 tunnin hiihdossa?

Loytyykö Reitti?

Todellinen pommi rysähti kuitenkin aivan jutun kirjoittamisen alla. Saimaalaiset ovat rekrytoineet joukkueeseen Mikko Reitin, jolla on varmasti sisäpiirin tietoa lahtelaisten taktiikoista. Imatran Palloveikkojen toiminnanjohtajaksi elokuussa 2023 siirtynyt Reitti on kova rekrytointi saimaalaisten omasta mielestä. The Home of Sportsin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan näin ei välttämättä ole. Asiantuntijoiden mukaan Mikon suunnistustaidot ovat sen verran heikoissa kantimissa, että eksyminen reitiltä on enemmän kuin todennäköistä.

Saimaalaisilla salaisia aseita lahtelaisten niistämiseen

”Vietiin lahtelaisia 8 tunnin hiihdossa heidän kotikaupungissansa kuin litran mittaa, vaikka lahtelaiset olivat huhujen mukaan vaatineet, että tapahtuma tehdään mahdollisimman tasaisella reitillä. Saattaa siinä lahtelaisten leuat loksahtaa paikaltaan, kun huomaavat että Imatran ensilumeladulla on nousuja, toisin kuin Lahden pannukakkuladulla”, hekottelee Jäppinen tomaattimurskat rinnuksilla.

Vaikka samaan aikaan 4 tunnin hiihdon aikaan käydään Vuokatissa maastohiihdon Suomen cup, niin hiihtokansan katseet kohdistuvat 3-5.11.2023 viikonloppuna Imatralle, jossa urheilumatkailun titaanit ottavat mittaa toisistaan. Odotettavissa on tiukka kamppailu hiihdon ja hiihtäjien pääkaupunkititteleistä.

4 TUNNIN HIIHTO

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta