URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

FNLD GRVL tuo sorapyöräilijät Lahteen kesäkuussa 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Historian ensimmäinen FNLD GRVL (Finland Gravel) tullaan järjestämään Lahdessa 10.6.2023. Kyseessä on maailmanluokan sorapyöräilytapahtuma, jonka takana ovat Formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottas ja coloradolaisen SBT GRVL:n tiimi.

FNLD GRVL on sekä kilpailu että elämyksellinen tapahtuma. Tarjolla on kolme matkavaihtoehtoa ja kilpasarjoissa jaossa on 20 000 euroa palkintorahaa. FNLD GRVL tavoittelee 1500 gravel-pyöräilijää Lahteen kesällä 2023.

FNLD GRVL pitää sisällään kolme matkavaihtoehtoa; 177 km, 77 km ja 40 km. Numero 77 juontuu Valtteri Bottaksen kilpailunumerosta.

Testiajo oli menestys

Viime elokuussa järjestetyssä testitapahtumassa testattiin alueen sorateitä lähes 50 pyöräilijän voimin. Kansainväliset vieraat olivat vakuuttuneita. Mukana ajamassa oli myös Alexey Vermeulen, joka on yksi maailman menestyneimmistä sorapyöräilijöistä.

– Lahti tarjoaa upeat puitteet tapahtumalle. Reitti oli fantastinen, Vermeulen totesi.

Alexey Vermeulen (Jukebox) nautti testiajossa alueen sorateistä.

Myös muu ryhmä nautti suuresta Lahden ja lähiseutujen reitistöstä. Suomi tarjoaa sorapyöräilylle mahtavan tieverkoston, joten on luonnollista, että lajin suosio kasvaa Suomessa. USA:ssa sorapyöräily on ollut nouseva trendi jo vuosien ajan ja tapahtumat keräävät tuhansia osallistujia.

FNLD GRVL ajetaan lauantaina 10.6, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on neljä päivää kestävä tapahtumakokonaisuus, joka pitää sisällään pyöräilyä, erilaisia toimintaa ja viihdettä. Tapahtuman yhteistyökumppanilista on täynnä kansainvälisiä pyöräilybrandeja. Mukana ovat mm. Canyon, Castelli, Zipp, SRAM, Strava, Giro, BOCO, O/TH, Visit Lahti ja Lahden Pyöräilijät.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautui 15.11. Ilmoittautuminen on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti.

FNLD GRVL NETTISIVUILLE

Lue lisää

Perjantaivieras #39: Samuli Vasala

Tämän lisäksi hän auttaa mm. Suomen Urheiluliittoa heidän kumppanihankinnassa ja hänen yrityksensä toteuttaa erilaisia sponsorointiin ja varainhankintaan liittyviä konsultaatiohankkeita. Samulin perheeseen kuuluu erityisopettajana toimivan Kirsi-vaimon

Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Talviset massahiihdot ovat monille hiihtäjille tuttuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet hiihdon harrastajat ovat niihin osallistuneet ja myös TV:n välityksellä on saatu Suomessakin seurata Ski

Perjantaivieras #38: Minna Arve

Perhe on Minnalle tärkeä osa elämää. Minna kuitenkin myöntää, että työ vie aikaa perheeltäkin ja kalenterin suunnittelu etukäteen on sen vuoksi tärkeässä roolissa. Minnalle suunnitelmallinen liikkuminen

Perjantaivieras #37: Jarkko Nordlund

Näiden lisäksi hän toimii useiden eri aloilla toimivien yhtiöiden hallituksissa sekä kasvuyhtiöiden sparraajana ja neuvonantajana. Jarkon aktiiviseen perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta ja vauhdikas labradori-Frida. 

Ravinto ja neste pyöräilyssä

Treenin kannalta ravitsemuksessa on hyvä muistaa kolmen kohdan sääntö, eli mitä syöt ennen, aikana ja jälkeen harjoittelun. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi nuo kaikki kolme kohtaa pitää