URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

FNLD GRVL tuo sorapyöräilijät Lahteen kesäkuussa 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Historian ensimmäinen FNLD GRVL (Finland Gravel) tullaan järjestämään Lahdessa 10.6.2023. Kyseessä on maailmanluokan sorapyöräilytapahtuma, jonka takana ovat Formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottas ja coloradolaisen SBT GRVL:n tiimi.

FNLD GRVL on sekä kilpailu että elämyksellinen tapahtuma. Tarjolla on kolme matkavaihtoehtoa ja kilpasarjoissa jaossa on 20 000 euroa palkintorahaa. FNLD GRVL tavoittelee 1500 gravel-pyöräilijää Lahteen kesällä 2023.

FNLD GRVL pitää sisällään kolme matkavaihtoehtoa; 177 km, 77 km ja 40 km. Numero 77 juontuu Valtteri Bottaksen kilpailunumerosta.

Testiajo oli menestys

Viime elokuussa järjestetyssä testitapahtumassa testattiin alueen sorateitä lähes 50 pyöräilijän voimin. Kansainväliset vieraat olivat vakuuttuneita. Mukana ajamassa oli myös Alexey Vermeulen, joka on yksi maailman menestyneimmistä sorapyöräilijöistä.

– Lahti tarjoaa upeat puitteet tapahtumalle. Reitti oli fantastinen, Vermeulen totesi.

Alexey Vermeulen (Jukebox) nautti testiajossa alueen sorateistä.

Myös muu ryhmä nautti suuresta Lahden ja lähiseutujen reitistöstä. Suomi tarjoaa sorapyöräilylle mahtavan tieverkoston, joten on luonnollista, että lajin suosio kasvaa Suomessa. USA:ssa sorapyöräily on ollut nouseva trendi jo vuosien ajan ja tapahtumat keräävät tuhansia osallistujia.

FNLD GRVL ajetaan lauantaina 10.6, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on neljä päivää kestävä tapahtumakokonaisuus, joka pitää sisällään pyöräilyä, erilaisia toimintaa ja viihdettä. Tapahtuman yhteistyökumppanilista on täynnä kansainvälisiä pyöräilybrandeja. Mukana ovat mm. Canyon, Castelli, Zipp, SRAM, Strava, Giro, BOCO, O/TH, Visit Lahti ja Lahden Pyöräilijät.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautui 15.11. Ilmoittautuminen on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti.

FNLD GRVL NETTISIVUILLE

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta