URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

CustomSki – parasta palvelua hiihtäjille

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
CustomSki on niittänyt mainetta hiihtäjien keskuudessa viime vuosina, eikä suotta. Mikä hienointa, CustomSki houkuttelee hiihdon pariin paljon ihmisiä, jotka ovat hiihtäneet viimeksi vuosia, jopa vuosikymmeniä sitten.

CustomSki syntyi lähes vahingossa. Pitokarvasukset tulivat ryminällä markkinoille 2010-luvulla ja hiihtokansa innostui niistä, mutta usein suksien kanssa ilmeni ongelmia. Kärköläläiset Virosen veljekset (Esa ja Pasi) alkoivat miettiä, miksi pitokarvasuksi ei aina toiminut niin kuin piti. Tämän seurauksena veljekset rakensivat laitteet karvojen jälkiasentamiseen ja toiminta käynnistyi asiakkaiden suksien tuunaamisella.

Vahva pohja suksihuoltotehtävissä ja oma aktiivinen hiihtoharrastus siivittivät kehitystyötä alkuvaiheessa.

– Asensimme pitokarvoja vanhoihin suksiin, useimmiten asiakkaat toivat vanhan suksiparin meille ja jälkiasensimme karvan siihen. Tätä tehdään edelleen, mutta käytetyt parit ovat usein niin vääriä jäykkyydeltään, että niiden saaminen hiihdettäviksi on lähes mahdotonta. Mielellämme tekisimme näitä enemmän, mutta uusien suksien tekeminen on myös asiakkaalle usein parempi ja pidempiaikainen ratkaisu, Esa Vironen kertoo.

Maankuulu koppi palvelee ladun varressa

Virosen veljekset miettivät alusta asti myös asiakaskokemusta. Sukset valitaan yksilöllisten, mittojen mukaan ja sopivan parin löytäminen on joskus työlästä. Lisäksi hiihtäjien mieltymykset vaihtelevat, sillä joku haluaa sukseen enemmän pitoa, kun taas vahvapotkuiselle tärkeintä on liukas ja sopivan herkkä suksi.

Ratkaisuksi tähän hiihtokauppa vietiin ladun varteen. Epäilijöitä riitti alkuvaiheessa, mutta käytäntö on osoittanut, että ladun varsi on loistava paikka tehdä hiihtovälinekauppaa.

Lahden ensilumenladun vieressä oleva koppi onkin niittänyt mainetta hiihtäjien keskuudessa.

– Kopille tulee väkeä ympäri Suomen. Lahden ja lähialueen ihmiset ovat toki isoin osa asiakaskunnasta, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tulee myös paljon asiakkaita, Esa Vironen toteaa.

Nykyään CustomSkin kokonaisvaltainen konsepti pitää sisällään koko hiihtovälineistövalikoiman; sukset, siteet, monot ja sauvat. Tarjolla on tuotteita useilta eri valtamerkeiltä ja pitokarvasuksien lisäksi tarjolla on myös pitovoideltavaa perinteisen suksea ja luistelusuksia aloittelijan pareista kisasuksiin. Lisäksi tarjolla on voiteita, pipoja, hanskoja ja muita hiihtotarvikkeita. Asiakkaan suksien hionta ja voitelu onnistuvat myös.

Esa Vironen odottaa kiireistä talvea.

Kokeilulla on iso merkitys

Mahdollisuus välineiden kokeiluun tuo asiakkaalle varmuuden ostopäätöksestä. Tällöin ei osteta sikaa säkissä.

– On tärkeää päästä kokeilemaan ja vertaamaan erilaisia suksia ja välineitä. Meillä tätä toteuttavat niin aloittelijat kuin huippuhiihtäjätkin. Kaikille pyritään löytämään optimaalinen pari, Vironen sanoo.

Tämä tuokin kilpailuedun, jota on vaikea lyödä. Ammattimainen myyntitiimi löytää jokaiselle hiihtäjälle sopivat välineet ja kannustaa sekä ohjeistaa kokeilemaan useita pareja. Kiire ei ole, testata saa rauhassa. Ainoastaan ruuhkiin kannattaa varautua.

– Hiihtokauden alkaessa olemme joka päivä avoinna Lahden ensilumenladun vieressä. Viime vuonna joulukuu oli välillä aika kiireinen, mutta palvelemme ilolla kaikkia hiihdon ystäviä. Kiireessäkin pidetään suu hymyssä, sillä hiihto on iloinen asia, Vironen sanoo.

CustomSki jalkautuu myös muihin kaupunkeihin. Lahtea aikaisemmin avautuvat ensilumenladut ovat tulleet tutuksi ja keväällä hiihtokautta jatketaan pohjoisen hiihtokeskuksissa. Suksivälineiden myynnin lisäksi CustomSki on aktiivinen toimija nuorten urheilijoiden tukemisessa sekä Lahden ja Hollolan alueen hiihtotapahtumissa ja yleisesti hiihdon ilosanoman levittämisessä.

CustomSki löytyy Lahden ensilumenladulta

osoite: VANHA RAVIRATA Vaskelaisenrinne

Google Maps: CustomSki, Lahti

Nettisivut: www.suksikauppa.fi

Lue lisää

Perjantaivieras #39: Samuli Vasala

Tämän lisäksi hän auttaa mm. Suomen Urheiluliittoa heidän kumppanihankinnassa ja hänen yrityksensä toteuttaa erilaisia sponsorointiin ja varainhankintaan liittyviä konsultaatiohankkeita. Samulin perheeseen kuuluu erityisopettajana toimivan Kirsi-vaimon

Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Talviset massahiihdot ovat monille hiihtäjille tuttuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet hiihdon harrastajat ovat niihin osallistuneet ja myös TV:n välityksellä on saatu Suomessakin seurata Ski

Perjantaivieras #38: Minna Arve

Perhe on Minnalle tärkeä osa elämää. Minna kuitenkin myöntää, että työ vie aikaa perheeltäkin ja kalenterin suunnittelu etukäteen on sen vuoksi tärkeässä roolissa. Minnalle suunnitelmallinen liikkuminen

Perjantaivieras #37: Jarkko Nordlund

Näiden lisäksi hän toimii useiden eri aloilla toimivien yhtiöiden hallituksissa sekä kasvuyhtiöiden sparraajana ja neuvonantajana. Jarkon aktiiviseen perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta ja vauhdikas labradori-Frida. 

Ravinto ja neste pyöräilyssä

Treenin kannalta ravitsemuksessa on hyvä muistaa kolmen kohdan sääntö, eli mitä syöt ennen, aikana ja jälkeen harjoittelun. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi nuo kaikki kolme kohtaa pitää