URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Historian ensimmäinen 4 tunnin hiihto avasi hiihtokauden Imatralla. Samalla juhlittiin Imatran ensilumenladun virallisia avajaisia.

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin jälkeen alkoi sataa voimakkaasti. Hiihtäjät suoriutuivat kauden avauksesta silti upeasti, ja Imatran ensilumenladulla vallitsi päivän aikana loistava tunnelma.

Lari Lehtonen oli vahvassa vireessä Imatralla.

Kyseessä on enemmän tapahtuma kuin kilpailu, mutta kunniamaininnan ansaitsevat päivän kovinta vauhtia pitäneet hiihtäjät. Miehissä entinen arvokisakävijä Lari Lehtonen määräsi tahdin ja hiihti yli 66 km. Naisten kilometrikuningatar oli maakuntajohtaja Satu Sikanen, joka hiihti yli 50 km.

Satu Sikasen loppukiri nosti hänet naisten ykköseksi.

Joukkuesarjan ykkönen oli odotetusti CustomSports, jossa Lari Lehtosta säestivät Sanna Puhakka, Matti Salmensuu ja Susanna Koponen.

Matti Salmensuu hiihti tasaisen vahvasti koko 4 tuntia.

Lahtelaisten ja saimaalaisten välinen mittelö oli tasainen, mutta tuomaristo joutui turvautumaan useampaan otteeseen sääntökirjaan. Lopulta tilanne päättyi ns. henkiseen tasapeliin, mutta lahtelaisten hieman korkeampi hiihdetty kilometrimäärä siirtää lopullisen ratkaisun maaliskuun lumille Lahteen ja 8 tunnin hiihtoon.

Imatran ensilumenlatu toimi mallikkaasti tapahtumakeskuksena.
Noel Veikkanen oli tapahtuman nuorin osallistuja.
Mikko Reitti piti huolen, että hiihtovälineet olivat kunnossa.
Maria Sipari hiihti upeasti vaikeissa olosuhteissa.
CustomSki piti huolen osallistujien suksista ja välineistä.

NELJÄN TUNNIN HIIHDON KUVIA FACEBOOKISSA

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta

Downhill Swim uidaan jo neljännen kerran kesällä 2024

Downhill Swim eli alamäkiuinti järjestetään Kuusamon Oulankajoella 20.7.2024. Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa edetään 12 tai 24 kilometriä Oulankajoella. Osallistujat ilmoittautuvat ja uivat tapahtumassa pareittain.