URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Sukset ja hiihtovälineet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Hiihto on mukavaa kunnollisilla ja sopivilla hiihtovälineillä. Suksien tulee olla valittu hiihtäjän mittojen ja taitotason mukaan. Suksien valinta kannattaa jättää ammattilaisille.

Kuntoilijan ei välttämättä tarvitse edes tietää sitä, millaiset suksien tulee olla, vaan riittää, että osaa hankkia suksensa oikeasta liikkeestä. Hyvä myyjä osaa auttaa valinnassa ja kartoittaa tarpeet. Lahdessa CustomSki on oivallinen esimerkki helposta tavasta hankkia sukset; pääset kokeilemaan ja vertaamaan välineitä ennen ostopäätöstä.

Ennen suksien hankintaa:

– Mieti ennen suksien hankintaa, haluatko hiihtää perinteistä vai vapaata tyyliä. Molemmat tekniikat tarvitsevat eri välineet.

– Perinteisestä tyylistä on yleensä helpompi aloittaa, koska rytmi muistuttaa kävelyä. Perinteisen latu-uralla on helpompi pitää tasapainoa. Luistelutyyli vaatii parempaa tasapainoa ja on myös teknisesti haastavampi tyyli.

– Muista, että hyviä yhdistelmäsuksia ei ole olemassakaan, koska vapaalla ja perinteisellä tyylillä välineiltä vaaditaan erilaisia ominaisuuksia.

– Perinteisellä tyylillä suksien pitää olla rennot, jotta suksi pitää ja vapaalla tyylillä jäykät, jotta suksi kulkee suoraan eteenpäin. Vääränlaisilla välineillä hiihtäminen ei ole mukavaa.

– Perinteisellä tyylillä pärjää karvapohjasuksilla ja vapaalla tyylillä yhdellä parilla. Suksien huolto on helppoa ja minimissään riittää, että pidät pohjat puhtaina ja käytät pikaluistoja.

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta