URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #14: Satu Sikanen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Etelä-Savosta kotoisin oleva Satu Sikanen on nykyisin Etelä-Karjalan maakuntajohtaja. Satu oli kansallisen tason hiihtäjä vuoteen 2001 saakka ja uudestaan vuosina 2009–2015. Hän on hiihtänyt myös maratonhiihtoja ympäri Eurooppaa kohtuullisella menestyksellä.

Sadun kasvaessa maaseudulla lajivaihtoehdot ja ylipäätään harrastusmahdollisuudet olivat rajalliset. Sadun isällä oli hiihtotaustaa ja hän teki hiihtolatuja pihapiiriin, joten hiihto oli luonteva lajivalinta Sadullekin.

– 80-luvulla hiihto- ja yleisurheilukisoja järjestettiin vielä tiuhaan pienessäkin kunnassa, joten kilpailemiseen tottui pienestä pitäen. Lapsena saatoin hiihtää kahdetkin kilpailut päivässä. Ensin piirikunnalliset tai kansalliset kilpailut, ja sen jälkeen Anttolassa omat hopeasompahiihdot.

Lapsuudessaan Satu harrasti myös yleisurheilua, maastojuoksua ja suunnistusta. Myös soudusta tuli osa harjoittelua.

– Etelä-Savossa hiihtäjät istutettiin yleensä ennemmin tai myöhemmin kirkkoveneeseen. Ensimmäisen Sulkavan soudun kirkkoveneessä soudin 16-vuotiaana ja soutu oli tärkeä osa harjoittelua vajaa parikymppisenä.

Mikä on sinulle mieluisin tapa liikkua?

– Kestävyyslajit ovat edelleen mieluisin tapa liikkua. Työn vuoksi liikkuminen on epäsäännöllistä ja painottuu lomiin ja viikonloppuihin. Liikun talvisin suksilla ja kesällä jalkaisin, pyörällä, meloen tai rullasuksilla. Onneksi lähellä on hienot mahdollisuudet liikkumiseen kesät talvet. Lähtemisen pitää olla vaivatonta tai muuten ei tule edes lähdettyä.

Mitkä ovat sinulle kolme tärkeintä syytä liikkua?

– Luonnossa liikkuminen on kivaa ja piristää ankeimmankin päivän. Toiseksi lenkit ovat parasta nollausta työn kuormittamille aivoille. Kolmantena hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan hektistä arkea.

Mitä urheilu/liikuntatavoitteita sinulla on?

– Euroopassa olen hiihtänyt lukuisia pitkän matkan hiihtoja, mutta yksi haave jo parikymmentä vuotta on ollut osallistua Australiassa järjestettävään Kangaroo Hoppet -hiihtoon. En yllättyisi, jos se lopulta jää haaveeksi.

Realistisempi tavoite on lienee osallistuminen Saimaa Cycle Tour -tapahtumaan kotikonnuilla eteläisellä Saimaalla. Reitti on noin 300 kilometriä ja tapahtuma pyöräillään öiseen aikaan heinäkuun alkupuolella. Täytyisi vain hieman saada alkukesästä pyöräilykilometrejä alle ja muutoinkin rohkeutta porukassa ajamiseen.

Millainen penkkiurheilija olet?

– Penkkiurheilijana keskityn enimmäkseen seuraamaan omaa rakasta lajia hiihtoa sekä oman alueen menestyviä urheilijoita ja joukkueita. Esimerkiksi yleisurheilussa on todella lupaavia nuoria eteläkarjalaisurheilijoita, joiden edesottamuksia on upea seurata. Perheen teini-ikäiset pojat harrastavat jalkapalloa, joten jonkin verran olen saanut vaikutteita myös siitä. 

Anna kolme vinkkiä ihmisten liikkumiseen.

1. Mikä tahansa syy on hyvä syy lähteä lenkille ja liikkumaan.

2. Ilmoittaudu rohkeasti erilaisiin tapahtumiin. Tavoitteet motivoivat aina ja olet voittaja jo lähtöviivalla.

3. Liikunta on elämän mittainen matka. Välillä voi tulla pitkiäkin taukoja, mutta aina on mahdollisuus aloittaa uudestaan.

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen