URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Imatra Base Camp heittää haasteen Visit Lahdelle

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Imatra Base Camp on mukana 8 tunnin hiihdossa Lahdessa. Samalla Base Camp heittää haasteen Visit Lahdelle.

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin omistama markkinointiyhtiö, jonka vastuihin kuuluu Imatran seudun matkailun edistäminen. Liikunta ja urheilu eri muodoissa on yhtiön keskeinen kulmakivi, onhan Imatralla pitkän perinteet urheilussa ja alueella on panostettu liikunnan ja urheilun olosuhteisiin huomattavasti. 

Imatra Base Camp on ilmoittanut 8 tunnin hiihdon joukkueen, johon kuuluvat urheilun ja tapahtumien myyntipäällikkö Anni Toiviainen, saman sektorin Supersankari Jaakko Jäppinen sekä joukkueen ”ostojäsenenä” Satu Sikanen, joka toimii maakuntajohtajana Etelä-Karjalan liitossa.

Anni Toiviainen viihtyy hiihtoladulla.

– Meidän joukkueessamme vain kaksi osaa hiihtää, eli Satu ja minä. Jaakko on toki nopea oppimaan ja onhan 8 tunnin hiihdossa päivä aikaa oppia. Jaakon rooli joukkueessa on huolehtia tankkaamisesta pizzapisteellä, silloin Sadun ja minun ei tarvitse pysähdellä syömään kesken hiihdon, vaan voidaan keskittyä itse asiaan, toteaa Anni Toiviainen.

– Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikolla on tapahtuman aikaan muuta menoa ja Jukka pyysi nätisti minua osallistumaan hänen puolestaan hiihtoon. Jukan kauniit sanat ja Jukan auttaminen saivat minut heltymään ja toki samalla sovittiin, että Jukka pyöräilee minun puolestani kesällä Saimaa Cycletourin 300 km matkan. Innoissani odotan pääsyä Lahteen hiihtämään, olemme kuitenkin päässeet lahtelaisia kauemmin tälläkin kaudella Imatralla hiihtämään, koska meidän latumme aukeaa jo lokakuussa, kertoo Satu Sikanen.

Maakuntajohtaja Satu Sikanen on innokas hiihtäjä.

– Harjoittelu omaan joukkueen tankkaajan rooliin on sujunut hyvin. Hiihdon suhteen homma on vielä hakusessa, mutta se, kuka alussa hätäilee, väsyy lopussa, eli usko omaan kunnon ajoitukseen on vahva. Itsehän olen asunut Lahdessa, joten Lahteen on aina mukava tulla, vaikka sitten hiihtämään, toteaa Jaakko Jäppinen.

Jaakko Jäppinen on mukana Imatra Base Campin tiimissä.

Imatra Base Camp haastaa Visit Lahden joukkueen mukaan 8 tunnin hiihtoon. Satu Sikanen haluaa lisäksi haastaa myös Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timosen mukaan hiihtoon.

– Saa nähdä uskaltaako Visit Lahti ottaa haastetta vastaan. Toki sehän täysin ymmärrettävää, jos lahtelaiset eivät uskalla koukkuun tarttua, onhan niillä vain Vesijärvi ja meillä Saimaa. Lisäksi Sadun mainitsema hiihtokauden aikaisempi aloitus meillä Imatralla voi olla este Visit Lahden porukan osallistumiselle, meillä on kuukauden etu siinäkin lahtelaisiin, toteaa Anni Toiviainen rinta rottingilla.

Imatra Base Campin nettisivut

8 Tunnin Hiihto järjestetään 18.3.2023 Lahdessa.

8 tunnin hiihdon nettisivut

Lue lisää

Finntriathlon Hall of Fame 7: Peter Adolfson

Jo heti ensimmäisenä vuotena Joronjälki täyttyi koko kilpailuviikoksi ihmisistä. Oheisohjelmaa riitti kyläläisille kuin myös kilpailijoille. Joronjäljen piha toimi myös vuonna -83 kilpailuiden maali- ja tapahtumakeskuksena.

Perjantaivieras #29: Simo-Viljami Ojanen

Simo-Viljami Ojanen on toiminut Electrofit nimisen yrityksen yrittäjänä vuodesta 2011 alkaen. Hän valmentaa pääasiassa kuntoilijoita, mutta myös kilpaurheilijoita. Simon perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Kahdeksan tunnin hiihtopäivä Lahdessa

8 tunnin hiihto järjestettiin Lahden ensilumenladulla. Tapahtumakeskuksena toimi CustomSkin myymälä. Reittinä käytettiin 3,15 km kierrosta, joka on tasainen, mutta sisältää pieniä mäkiä. Jo alusta asti

Finntriathlon Hall of Fame 6: Antero Puolakka

Antero oli ammatiltaan poliisi, joten hänen vastuualueisiinsa kuuluivat kaikki tapahtuman lupa-asiat, liikennejärjestelyt ja järjestyksenvalvonta. Varsinkin liikennejärjestelyt olivat erittäin mittavat ja parhaimmillaan niihin osallistui poliisipartioita Joroisista,