URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Downhill Swim tarjoaa todellisen uintihaasteen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Uniikki uintitapahtuma Downhill Swim kasvattaa osallistujamäärää vuodelle 2023.

Kaksi kertaa järjestetty Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan 12 tai 24 km myötävirtaan Oulankajoessa, Oulangan kansallispuistossa. Tapahtuma saavutti jo ensimmäisenä vuonna suuren suosion, ja se myytiin loppuun nopeasti. Toisena vuonna osallistujapaikkojen määrä tuplaantui, ja paikat täyttyivät vauhdikkaasti. 12 km paikat myytiin loppuun vuorokaudessa. Tälle vuodelle osallistujamäärä kasvaa jälleen.

– Teemme tapahtuman yhdessä Ruka-Kuusamon matkailun ja Metsähallituksen kanssa. Koska tapahtuma-alue sijoittuu pääosin kansallispuistoon, on tärkeää toimia siellä vastuullisesti ja puiston sääntöjä ja luonnetta kunnioittaen. Osallistujamäärään liittyvät päätökset tehdään yhdessä Metsähallituksen kanssa, tapahtuman tuottaja Kalle Kotiranta kertoo.

Downhill Swimin matkavaihtoehdot ovat 12 ja 24 km. Hurjilta kuulostavat uintimatkat sujuvat normaalia avovesiuintia vauhdikkaammin, kiitos myötävirran, joka vauhdittaa menoa todella paljon. Nopein pari ui tänä vuonna 24 km matkan neljään ja puoleen tuntiin. Takarajana 24 km uinnille on noin kahdeksan tunnin aika. 12 km uimareiden aikahaarukka oli 2.50–4.30.

– Veden korkeus, veden lämpötila ja virtauksen voimakkuus vaihtelevat vuosittain. Nyt kahtena vuonna vesi on ollut melko matalalla, mutta myös kohtuullisen lämmintä. Uintiin ilmoittaudutaan ja uinti suoritetaan pareittain. Matkan varrella on useita huoltopisteitä ja jalkautumisia. Säännöissä on liuta pakollisia varusteita, kuten märkäpuku, neopreenitossut ja turvapoiju, Kotiranta listaa.

Osallistujien palaute tapahtumasta on ollut myönteistä. Usein sanotaan, että tapahtuma hakee uomiaan ensimmäisten vuosien aikana. Myös Downhill Swimin tiimi uskoo, että tapahtuman laatua pystytään nostamaan vuosi vuodelta.

– Tapahtuman sijoittuminen luonnonpuistoon luo logistiikalle omat haasteensa ja asettaa samalla rajat tapahtuman kasvattamiselle. On hyvä muistaa, että maalialueelle rakennettava alue sijaitsee kansallispuiston ulkopuolella, ja haluamme tarjota siellä niin tasokasta palvelua kuin mahdollista.

Maalialueella lämpiää sauna ja paljut ja siellä tarjoillaan ruokaa ja juomia monipuolisesti. Tapahtumapäivän huipentaa iltajuhla. Kokonaisuutena halutaan luoda liikunnallinen elämys, joka ei unohdu.

– Kyse on enemmän elämyksellisyydestä kuin tiukkapipoisesta urheilusta. Siksi haluamme kannustaa nauttimaan liikunnallisesta päivästä upeassa kansallispuistossamme. Vesiperspektiivi tarjoaa siihen aivan uskomattoman mahdollisuuden.

Vuoden 2023 uintiin otetaan 360 uimaria. Pitkälle matkalle on 100 paripaikkaa ja 12 km matkalle 80 paripaikkaa. Downhill Swim järjestetään 22.7.2023. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 24.10. klo 17.00.

– Huomioitava asia ensi vuodelle on kansainvälisen kiinnostuksen kasvaminen. Kansainvälinen markkina on vasta aukeamassa ja uskon, että vuonna 2023 mukana on todella laaja joukko uinnin ystäviä ympäri maailman. Ilmoittautumisen avautuessa kannattaa olla nopea, jotta varmistaa paikan mukaan vuodelle 2023, Kotiranta neuvoo.

Downhill Swim järjestetään 22.7.2023.

Ilmoittautuminen vuodelle 2023 avautuu maanantaina 24.10. klo 17.00

www.downhillswim.fi

Lue lisää

Triathlonväki suuntaa katseet kohti supervuotta 2023

Vuonna 2023 Suomessa tehdään todellista triathlonhistoriaa. Lahdessa kilpaillaan IRONMAN 70.3 MM-kilpailut 26.–27.8. Tapahtuma kokoaa Lahteen 5500–6000 triathlonistia ympäri maailman. MM-kisoissa naiset ja miehet kilpailevat eri

Maantiepyöräilyn cup päätökseen

Seitsemän osakilpailua käsittäneen Maantiecupin päätöskilpailuna ajettiin 3. Helsinki Velotour Race. Miesten 152 km kilpailun voittoon ajoi Team Larunpyörä Cervelon Markus Auvinen ja naisten 72 km

IRONMAN Finland Tahkolla 13.8.2022

Triathlontapahtuma IRONMAN Finland Kuopio-Tahko järjestetään Tahkolla lauantaina 13.8. Samalla kilpaillaan triathlonin täysmatkan SM-mitaleista. IRONMAN on maailman suurin osallistuvien urheilutapahtumien brändi. IRONMAN-täysmatka on triathlonin kuninkuusmatka, jossa

Downhill Swim uitiin lähes 300 uimarin voimin

Downhill Swim on uniikki avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan 12 tai 24 km Oulankajoessa, Oulangan kansallispuistossa. Tapahtuma myytiin loppuun jo talven aikana. Tänä vuonna lämmin sää siivitti

Pyöräillen 300 km Saimaan ympäri

Toisen kerran järjestetty Saimaa Cycle Tour keräsi n. 1800 osallistujaa 20 eri maasta. Suurin osa pyöräilijöistä starttasi 300 kilometrin matkalle, mutta osallistujia oli myös lyhyemmille