URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Triathlonin suosio kasvaa – sinustako triathlonisti?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kolmen suositun lajin yhdistelmä tarjoaa monipuoliset harjoittelumahdollisuudet, kiinnostavan lajiympäristön ja haastavia hetkiä kilpailujen parissa.

Triathlonin lajit ovat järjestyksessään uinti, pyöräily ja juoksu. Triathlontreenissä harjoittelu jakautuu kolmeen lajiin ja lajeissa riittää haastetta koko kropalle. Painotuksia eri lajien suuntaan voi tehdä eri syiden perusteella.

Triathlonin monipuolisuus näkyy myös kilpailumatkojen vaihtoehdoissa. Pikamatka ja perusmatka ovat lyhyempiä kilpailuja ja tarjolla on myös erilaisia supersprinttejä, joissa etenkin uintimatka on todella lyhyt. Puolimatka ja täysmatka ovat ns. pidemmät matkat, jotka edellyttävät pitkäjänteistä harjoittelua.

Triathlon on kokonaisvaltaista treeniä

Triathlonin parissa voi uida hallissa, maauimaloissa, järvissä, joissa ja merissä. Juoksutreeniä tehdään radalla, maantiellä, soratiellä ja metsässä. Maantiellä tapahtuvan pyöräilyn lisäksi moni ajaa maasturilla tai gravel-pyörällä metsään. Lisäksi harjoitusvastuksella ajaminen on yleistä. Talvella hiihto on hyvä harjoitusvaihtoehto.

Lajiin kuuluu myös yhdistelmäharjoittelu, jossa esimerkiksi pyörälenkin päälle tehdään napakka juoksuharjoitus. Yhdistelmäharjoittelu tuo harjoitteluun monipuolisuutta ja tehokkuutta, myös ajankäytön suhteen.

Laji on nuori, mutta vireä

Triathlonin lajikulttuuri on vielä nuori. Reilussa 30 vuodessa on ehditty luoda kilpailujärjestelmät ja valmennustietoutta on tarpeeksi. Lähes poikkeuksetta triathlonharrastajien joukossa vallitsee positiivisen kannustava ilmapiiri, niin harjoituksissa, seuratoiminnassa kuin kilpailutapahtumissakin.

Triathlonin harrastaminen ja siinä kilpaileminen eivät vaadi yliluonnollisia kestävyysominaisuuksia, tiukkoja vatsalihaksia tai kymppitonnin pyörää. Vaatimuksiin on toki listattava jonkinlainen asu, jarrullinen polkupyörä, kypärä ja kylmissä vesissä märkäpuku ovat pakollisia varusteita.

Monella eri tavalla

Triathlonin hienouksia on se, että lajia voi harrastaa monella eri tasolla ja erilaisella intensiteetillä.  Kehittyminen ja tavoitteiden saavuttaminen vaativat silti työtä. Kyse on teknisesti vaativasta kestävyyslajista, joka edellyttää onnistumista monella eri osa-alueella. Tuurilla lajissa ei menesty.

Haastavaan tavoitteeseen yltäminen edellyttää aina kuukausien tai vuosien työtä. Harjoitus- ja kilpailutilanteessa vaaditaan myös kykyä sietää epämiellyttäviä tuntemuksia.

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen