TRIATHLONKOULU

Omat lähtökohdat

Vaikka kannustamme ihmisiä etsimään rajojaan, kannattaa harjoittelun alussa olla mieluummin pessimistisen realisti, koska se auttaa ennaltaehkäisemään vammoja ja sitä kautta saavuttamaan omat tavoitteet.

Vaikka hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto olisikin hyvä, se ei tarkoita suoraan sitä, että esimerkiksi jalat kestäisivät heti alkuun rajua juoksuharjoittelua. Jalat kannattaa totuttaa alussa juoksuun tekemällä juoksukävelyharjoituksia, joissa juoksun määrä lisääntyy sitä mukaa, kun jalat tottuvat juoksuun ja koko kehon painon kannatteluun.

Uinti

Monille uinti on haasteellisin rasti ja silloin siihen kannattaa alussa panostaa reilusti. Hyvän uintitekniikan hankkiminen on hyödyllistä niin triathlonin kuin omien hartioiden kannalta. Paras tapa uinnin opetteluun on hakeutua uintikurssille tai ottaa yksityisiä tunteja asiansa osaavalta uintivalmentajalta, joka pystyy auttamaan liikkeelle pääsyssä.

Pyöräily

Yleisesti triathlonin lajeista pyöräily on paras tapa kehittää peruskestävyyttä, joka on muiden kestävyyslajien tapaan tärkeä osa harjoittelua. Pyöräilyssä vaihteilla voi säädellä tehoa ja silti ylläpitää kilpailunomaista tekniikkaa, jolla tässä yhteydessä tarkoitetaan riittävien poljinkierrosten määrää.

Juoksu

Juoksu on triathlonin lajeista nivelille, jänteille ja lihaksille kaikkein kovin laji. Juoksua ei sen takia kannata lisätä harjoitteluun liikaa alussa, koska se altistaa rasitusvammoille. Parempi harjoitella alussa hieman liian vähän ja rauhallisesti kuin liian kovaa tai paljon.

Vinkkejä omien lähtökohtien selvittämiseen

• Mieti realistisesti, minkä verran voit käyttää aikaa harjoitteluun.

• Tee lista, mitkä ovat triathlonin kannalta kolme isointa haastetta ja keskity alussa niiden kehittämiseen sille tasolle, etteivät ne muodostu ongelmaksi.

• Muista, että triathlonharjoittelu vaatii malttia ja pitkäjänteisyyttä.

• Juokse mieluummin liian vähän ja riittävän hiljaa, nosta määriä ja tehoja rauhallisesti sitä mukaa, kun paikat tottuvat juoksemiseen.

• Panosta heti harrastuksen alussa uintiin ja sen tekniikan parantamiseen.

• Pyöräilyllä on turvallisinta pitää yllä tavoitteen mukaisia tuntimääriä.

• Keskity harjoittelussa määrän sijaan laatuun, eli tee kaikki harjoitukset teknisesti mahdollisimman hyvin ja nauti harjoittelusta.

• Ylläpidä ja kehitä yleistä lihaskuntoa sekä voimaa, koska se auttaa vammojen ennaltaehkäisyssä sekä parantaa suorituskykyä.

The Home of Sports

Urheilun Koti​. The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Tapahtumat

Home of Sports tapahtumissa kestävyysurheilu on keskiössä. Tervetuloa mukaan ammattitaitoisesti järjestettyihin tapahtumiimme, joissa kaikki viihtyvät.

Kaikki tapahtumat →

Lajikoulut

Olitpa aloittelija tai jo pidemmälle ehtinyt harrastaja, lajikouluistamme löydät vinkkejä harjoitteluun sekä valmiita harjoitusohjelmia tapahtumien valmistumisen tueksi.

Kaikki lajikoulut →

Harjoitusohjelmat

The Home of Sports tarjoaa harjoitusohjelmia käyttöösi tukemaan valmistautumistasi esimerkiksi tapahtumaan tai tavoitettasi kohti.

Kaikki harjoitusohjelmat →