URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

TRIATHLONKOULU

Millaiset ihmiset harrastavat triathlonia?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Yleistäen triathlonin aloittavat kahden tyyppiset ihmiset: muiden kestävyyslajien parista siirtyvät harrastajat sekä vuosien liikuntatauon jälkeen kuntoilun uudelleen aloittavat.

Iso osa lajin pariin tulevista kuntoilijoista on harrastanut aiemmin muita lajeja. Takana on usein juoksuharrastus ja lukuisia maratoneja tai hiihtoa, pyöräilyä sekä pallopelejä. Toisen lajin parista on helppoa tulla triathlonharrastajaksi, koska kestävyysominaisuudet ovat jo olemassa.

Keski-ikäisissä liikkujissa on myös paljon ihmisiä, jotka kiinnostuvat lajin ilmapiiristä, tapahtumista ja monipuolisesta kuntoilusta. Usein ruuhkavuodet ovat juuri helpottaneet, lapset kasvaneet pois hoivaiästä ja aikaa sekä taloudellisia resursseja löytyy harrastamiseen. Oman terveyden ylläpitäminen mukavan lajitoiminnan parissa kiinnostaa.

Yleinen ilmapiiri lajin parissa on kannustava, joten ilman liikunnallista taustaakin on helppo lähteä lajiin mukaan.

Huomioi vahvuudet, kehitä heikkouksia

Harjoittelussa onkin aina huomioitava taustatekijät ja omat vahvuudet sekä heikkoudet. Kestävyyslajista triathloniin siirtyvä ei tarvitse massiivista peruskuntoharjoittelua, vaan kehitystä tuo eniten lajitekniikoihin sekä nopeus- ja voimaominaisuuksiin keskittyminen. Palloilu-, taito- tai voimalajeista siirtyvän tarvitsee painottaa harjoittelua kestävyysominaisuuksien ja lajitekniikoiden parantamiseen.

Triathlon tuo iloa ja positiivista virettä elämään. Triathlon on myös sosiaalinen laji ilmapiiriltään. Triathlonistit myös harjoittelevat paljon yhdessä ja tämä tuo turvallisuuden tunnetta esimerkiksi avovedessä uimiseen.

Triathlonharrastajia kuvaavia ominaisuuksia:

  • Pitkäjänteisyys
  • Motivoituneisuus
  • Tavoitteellisuus
  • Sisukkuus
  • Päämäärätietoisuus
  • Sosiaalisuus
  • Myönteinen hulluus