URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

TRIATHLONKOULU

Miksi harrastaisin triathlonia?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kolmen suositun lajin yhdistelmä tarjoaa monipuoliset harjoittelumahdollisuudet, kiinnostavan lajiympäristön ja haastavia hetkiä kilpailujen parissa.

Triathlontreeni on monipuolisempaa kuin yhden lajin harrastaminen. Usein triathlonin pariin siirrytään aikuisiällä muista lajeista. Triathlontreenissä harjoittelu jakautuu kolmeen lajiin, joista uinti tuo harjoitusta myös ylävartalolle sekä liikkuvuudelle. Triathlonlajeissa riittää haastetta koko kropalle ja painotuksia eri lajien suuntaan voi tehdä eri syiden perusteella.

Triathlon on kokonaisvaltaista treeniä

Triathlonharjoittelu kuormittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön lisäksi tasapuolisesti koko lihaksistoa. Lihaskuntotreenillä on oma roolinsa harjoittelussa. Myös kaikkien muiden liikuntalajien treenaaminen tukee triathlonharjoittelua.

Monipuolista harjoittelua

Triathlonin parissa uidaan hallissa, maauimaloissa, järvissä, joissa ja merissä. Juoksutreeniä tehdään radalla, maantiellä, soratiellä ja metsässä. Maantiellä tapahtuvan pyöräilyn lisäksi moni kurvaa maasturilla tai cyclocrossarilla metsään. Ja tuleepa talvella harjoitusvastus ja kuntopyöräkin usein tutuksi.

Lajiin kuuluu myös yhdistelmäharjoittelu, jossa esimerkiksi pitkän pyörälenkin päälle tehdään napakka juoksuharjoitus. Yhdistelmäharjoittelu tuo harjoitteluun monipuolisuutta ja tehokkuutta, myös ajankäytön suhteen.

Laji on nuori, mutta vireä

Triathlonin lajikulttuuri on vielä nuori. 40 vuodessa on ehditty luoda kilpailujärjestelmät ja valmennustietoutta on tarpeeksi. Lähes poikkeuksetta triathlonharrastajien joukossa vallitsee positiivisen kannustava ilmapiiri, niin harjoituksissa, seuratoiminnassa kuin kilpailutapahtumissakin. Sitä ei kannata jättää kokematta.