URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Timmo Jeret ja Henna Junnila voittoihin IRONMAN 70.3 Lahti -kilpailussa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Viron Timmo Jeret oli täysin ylivoimainen lauantaina IRONMAN 70.3 -kilpailussa Lahdessa. Jeretin aika sateisessa säässä oli erinomainen 3.56,25.

Jeret oli uinnin jälkeen vasta sijalla 30, mutta nousi vahvalla pyöräilyllä kilpailun kärkeen. Jeretin pyöräaika 90 kilometrin reitillä oli huima 2.03,38. Hän viimeisteli upean suorituksen juoksemalla puolimaratonin aikaan 1.17,08.

– Jouduin pari viikkoa sitten keskeyttämään kilpailun sairastelun vuoksi, joten tulin Lahteen vain testaamaan, olenko kunnossa. Päätähtäin on elokuussa MM-kilpailuissa Lahdessa ja nyt voin aloittaa harjoittelun niitä kisoja kohti, Jeret totesi.

Lahti on Jeretille suotuisa paikka, sillä hän voitti Lahdessa myös viime vuonna. Helteisessä säässä voittoaika oli silloin reilusti yli neljän tunnin.

Lauantain kilpailussa Asla Suutari-Jääskö sijoittui toiseksi ajalla 4.10,25 ja Juuso Manninen kolmanneksi ajalla 4.13,24.

Henna Junnila naisten ykkönen

Henna Junnila rypisti vahvalla juoksulla naisten kilpailun ykköseksi. Junnilan loppuaika oli 4.35,47.

Tuntui tosi hyvältä. Yleensä tulen hiljaa hiipien takaa ja niin tänäänkin. Sateessa oli aika viileä ajaa pyörällä ja piti huolehtia siitä, että saa riittävästi energiaa. Juoksussa sadekeli oli oikeastaan vain hyvä asia, Junnila totesi.

Toiseksi sijoittui Viroa edustava Helen Liis ajalla 4.38,06 ja kolmanneksi Venla Koivula ajalla 4.38,18.

Kohti MM-kisoja

IRONMAN 70.3 Lahti keräsi lähtöviivalle n. 1000 triathlonistia. Kahden hellevuoden jälkeen kilpailu vietiin läpi sateisessa säässä. Lahden kilpailussa jaettiin myös osallistumisoikeuksia elokuulle, jolloin Lahti isännöi IRONMAN 70.3 MM-kisoja. Kilpailuihin tulee yhteensä yli 6000 osallistujaa ja tuolloin naiset ja miehet kilpailevat eri päivinä.

IRONMAN 70.3 Lahti tulokset

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä