URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #41: Timo Ritakallio

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Timo Ritakallio on OP:n pääjohtaja, joka on myös toiminut Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana vuosina 2016-2020. Timo toimii myös Suomen Suunnistusliiton puheenjohtajana.

Timon perheeseen kuuluu aviopuoliso, kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Kaikilla perheenjäsenillä on hyvin liikunnallinen elämäntapa ja kilpaurheilutaustaa. 

Kuinka liikunnallinen/urheilullinen oli lapsuutesi? 

Olen koko ikäni harrastanut monipuolisesti urheilua ja kilpailut monissa eri lajeissa jopa SM-kisoissa. Jo alle kouluikäisenä vietin päivät urheilukentällä lähinnä eri yleisurheilulajien parissa. 14-vuotiaasta lähtien päälajiksi valikoitui suunnistus, vaikka vielä nuorten sarjoissa kilpailin monissa eri yleisurheilulajeissa ja hiihdossa. Ratajuoksussa paras saavutukseni oli 18-vuotiaana juoksemani 800 metriä kahteen minuuttiin. 

Mitä urheilu sinulle antaa ja mikä siinä on parasta? 

Urheilu on antanut minulle erittäin paljon ystäviä, upeita kokemuksia ja kasvattanut minua ihmisenä monin eri tavoin. Jo 14-vuotiaana kilpailin ensimmäistä kertaa ulkomailla ja nyt kun olen myöhemmin kilpaillut yli 20 kertaa Veteraanien MM-suunnistuksissa (World Masters Orienteering Championship) eri puolilla maailmaa. MM-suunnistuksissa kohtaan omassa ikäluokassani samoja kilpakumppaneita ja ystäviä, joiden kanssa olen ensimmäisiä kertoja kisannut jo 1970-luvulla! Se tuntuu välillä aivan uskomattomalta. 

Onko sinulla urheilun tai liikunnan suhteen joitain tavoitteita/unelmia, jotka haluaisit vielä toteuttaa? 

Unelmani on, että voisin vielä 80-vuotiaanakin kilpailla suunnistuksessa niin SM- kuin MM-tasollakin omassa ikäluokassani. Se tarkoittaisi samalla sitä, että olen kyennyt pysymään riittävän terveenä ja jatkamaan säännöllistä liikuntaharrastustani. 

Mikä on paras muistosi urheilun/liikunnan parista?

Parhaat urheilumuistot liittyvät onnistuneisiin suunnistussuorituksiin tärkeissä kilpailuissa. Kun suunnistaja onnistuu menemään rastilta rastille ilman virheitä ja saamaan kunnon flown päälle, niin siitä jää aina hieno muisto ja sen haluaisi kokea aina uudelleen. Esimerkiksi Jukolan Viestistä minulla on muistoja, että olen nostanut joukkueeni sijoitusta omalla osuudellani jopa toista sataa sijaa ja sen kyllä huomaa suorituksen aikana, kun selkiä tulee vastaan vilisemällä. 

Mitä terveisiä haluat lähettää The Home of Sports lukijoille? 

Muistakaa liikkua monipuolisesti ja nauttia liikunnan riemusta. Kannattaa asettaa liikunnalle myös tavoitteita, jotka kannustavat säännölliseen liikuntaan, mutta älkää ottako niitä tavoitteita liian vakavasti. 

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä