URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #40: Valtteri Bottas

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Valtteri Bottas on paitsi F1-kuljettaja, niin myös innokas pyöräilijä ja pyöräilylähettiläs. Valtteri onkin yhdessä Tiffany Cromwellin kanssa Lahdessa 10.6. ajettavan FNLD GRVL -sorapyöräilytapahtuman takana.

Valtteri Bottas osallistui viime vuonna Coloradossa SBT GRVL -tapahtumaan yhdessä puolisonsa Tiffany Cromwellin kanssa. Tästä sai alkunsa idea, jonka jalostui Lahdessa 10.6. järjestettäväksi FNLD GRVL -tapahtumaksi.

Urheilu on sinulle työtä, mutta mitä se sinulle antaa ja mikä siinä on parasta?

Urheilu antaa minulle paljon hyvää positiivista fiilistä. Pyöräilystä on sanottava, että totta kai se auttaa edistämään kuntoa ja hyvinvointia, mutta siinä on myös se mentaaliaspekti, josta nautin tosi paljon. Pystyn haastamaan itseäni esimerkiksi pyöräkilpailussa tai tietyllä reitillä. Haastaminen on aina minulle tärkeä juttu. Pyöräily F1-kisojen välissä on myös pääkopalle hyvää puuhaa.

Miksi pyöräily on sinulle niin tärkeä laji?

Olen pyöräillyt pienestä pitäen, mutta viimeisen 3–4 vuoden aikana olen ajanut enemmän. Totta kai Tiffanylla on iso osuus siinä. Pyöräilystä on tullut oikeastaan addiktio; se, kun pyöräilyssä tuntee kehityksen, vauhdit kasvavat ja lenkit tuntuvat helpommilta, on aika koukuttavaa. Lisäksi pyöräilyssä on myös se kilpailuaspekti. Pyöräily on tosi hauskaa ja varsinkin gravel-muodossa erittäin miellyttävää. Pyöräily on myös hieno tapa nähdä paikkoja, sillä autolla ei tulisi lähdettyä huvikseen ajelemaan hiekkateille. Kun reissaa paljon ja ajaa pyörällä, niin näkee paljon uusia paikkoja.

Tukeeko pyöräily harjoitteluna autourheilua?

Se parantaa toki kestävyyskuntoa mitä tarvitaan, sillä kisan pituus on semmoinen puolitoista – kaksi tuntia. Pyöräily auttaa tietenkin myös painonhallinnassa ja sitten palaan siihen mentaaliaspektiin. Pyöräily tekee pääkopalle hyvää ja yleensä kun pyöräilee, tulee enemmänkin mietittyä positiivisia asioita.

Mikä on paras pyöräilykokemuksesi?

Se tulee olemaan lauantai ja FNLD GRVL! Mutta ennen sitä täytyy sanoa, että se on SBT GRVL – Hieno tapahtuma.

Onko sinulla urheilun suhteen joitain tavoitteita / unelmia, jotka haluaisit vielä toteuttaa?

F1:ssä minulla on vielä toivottavasti monta vuotta edessä. Minulla on vielä nälkää siihen hommaan. Seuraava tavoite on nousta takaisin sinne kärjen tuntumaan ja sitten ennemmin tai myöhemmin voittaa uudestaan. Pyöräilyssä haluan koko ajan kehittyä ja samalla muistaa nauttia hommasta.

Mitä terveisiä haluat lähettää The Home of Sportsin seuraajille?

Olen itsekin odottanut Suomen kesän saapumista ja nyt se on tosiaan ihan hollilla. Nauttikaa luonnosta ja lähtekää ulos! Kokeilkaa myös löytää uusia paikkoja ja uusia lajeja. Mikä urheilumuoto tahansa on kyseessä, niin on aina siistiä kokeilla jotain uutta ja kivaa.

FNLD GRVL

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä