URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Laura Philipp hurjasteli ennätysajan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Laura Philipp on hurjassa kunnossa. Sunnuntaina 5.6. Philipp uusi naisten IROMANIN EM-kultamitalin ylivoimaisella suorituksella.

Naisten triathlonkentän ykköseksi on noussut Saksan Laura Philipp. Valitettavasti Philipp sairasti keväällä koronan, jonka vuoksi hän joutui jäämään IRONMAN MM-kilpailuista pois. Tämä jätti MM-pelikentän vapaaksi Sveitsin Daniela Ryfille, joka kuittasi jo viidennen IRONMANIN MM-kullan. Olisi ollut todella mielenkiintoista nähdä Ryf ja Philipp vastakkain.

Philipp esitti suvereeneja otteita viime vuonna Tahkolla ja irtosi muista täysin ylivoimaisella juoksuosuudella. Tahkon vaativalla reitillä juostu 2.52,45 on kova tulos.

Kesä 2022 osoittaa, että Philipp on nyt vieläkin kovemmassa kunnossa. IRONMAN Hampurin loppuajaksi kirjattiin 8.18,20, joka on nopein IRONMAN-kilpailussa koskaan tehty aika. Nopeammin täysmatkan on maailmassa tehnyt vain legendaarinen Chrissie Wellington, jonka 2011 Challenge Rothissa tekemä 8.18,13 säilyy maailman nopeimpana täysmatkan suorituksena.

Philippin osuusajat Hampurissa olivat uinti 54.39, pyöräily 4.31,14 ja maraton 2.45,39. Tuollaisen maratonin juokseminen 40 km/h tunnissa ajetun pyöräilyosuuden jälkeen on huimaa.

Suomalaiset vauhdissa

Suomalaisten alkukausi on myös alkanut vauhdikkaasti. IRONMAN Hampurissa Heini Hartikainen alitti toisena suomalaisnaisena yhdeksän tunnin rajan. Hartikaisen loppuaika oli 8.56,31. Osuusajat olivat uinti 1.02,15, pyöräily 4.44,35 ja juoksu 3.02,02 Vain Kaisa Sali on mennyt matkan kovempaa (Kaisan ennätys 8.48,40, Barcelona 2015).

Ikäsarjalaisista IRONMAN MM-kisoissa menestyi erityisesti Satu Suuronen, joka voitti 40-44 ikäsarjan MM-kultaa hienolla esityksellä.

IRONMAN Pays D’Aixissa Mirka Vahtera voitti 35-39 ikäsarjan. IRONMAN Hampurissa Laura Heinonen oli 35-39-sarjan kakkonen. Hienoja suomalaissuorituksia on nähty paljon muissakin kilpailuissa ja tullaan kesän mittaan näkemään.

Teksti: Kalle Kotiranta

Kuvassa Laura Philipp IRONMAN Finland Kuopio-Tahkolla 2021. Kuva: IRONMAN

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen