URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Laura Philipp hurjasteli ennätysajan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Laura Philipp on hurjassa kunnossa. Sunnuntaina 5.6. Philipp uusi naisten IROMANIN EM-kultamitalin ylivoimaisella suorituksella.

Naisten triathlonkentän ykköseksi on noussut Saksan Laura Philipp. Valitettavasti Philipp sairasti keväällä koronan, jonka vuoksi hän joutui jäämään IRONMAN MM-kilpailuista pois. Tämä jätti MM-pelikentän vapaaksi Sveitsin Daniela Ryfille, joka kuittasi jo viidennen IRONMANIN MM-kullan. Olisi ollut todella mielenkiintoista nähdä Ryf ja Philipp vastakkain.

Philipp esitti suvereeneja otteita viime vuonna Tahkolla ja irtosi muista täysin ylivoimaisella juoksuosuudella. Tahkon vaativalla reitillä juostu 2.52,45 on kova tulos.

Kesä 2022 osoittaa, että Philipp on nyt vieläkin kovemmassa kunnossa. IRONMAN Hampurin loppuajaksi kirjattiin 8.18,20, joka on nopein IRONMAN-kilpailussa koskaan tehty aika. Nopeammin täysmatkan on maailmassa tehnyt vain legendaarinen Chrissie Wellington, jonka 2011 Challenge Rothissa tekemä 8.18,13 säilyy maailman nopeimpana täysmatkan suorituksena.

Philippin osuusajat Hampurissa olivat uinti 54.39, pyöräily 4.31,14 ja maraton 2.45,39. Tuollaisen maratonin juokseminen 40 km/h tunnissa ajetun pyöräilyosuuden jälkeen on huimaa.

Suomalaiset vauhdissa

Suomalaisten alkukausi on myös alkanut vauhdikkaasti. IRONMAN Hampurissa Heini Hartikainen alitti toisena suomalaisnaisena yhdeksän tunnin rajan. Hartikaisen loppuaika oli 8.56,31. Osuusajat olivat uinti 1.02,15, pyöräily 4.44,35 ja juoksu 3.02,02 Vain Kaisa Sali on mennyt matkan kovempaa (Kaisan ennätys 8.48,40, Barcelona 2015).

Ikäsarjalaisista IRONMAN MM-kisoissa menestyi erityisesti Satu Suuronen, joka voitti 40-44 ikäsarjan MM-kultaa hienolla esityksellä.

IRONMAN Pays D’Aixissa Mirka Vahtera voitti 35-39 ikäsarjan. IRONMAN Hampurissa Laura Heinonen oli 35-39-sarjan kakkonen. Hienoja suomalaissuorituksia on nähty paljon muissakin kilpailuissa ja tullaan kesän mittaan näkemään.

Teksti: Kalle Kotiranta

Kuvassa Laura Philipp IRONMAN Finland Kuopio-Tahkolla 2021. Kuva: IRONMAN

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta