URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Lahtelaiset löivät Vuoksen piirakan saimaalaisten kurkkuun Imatralla

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Koko suomalainen hiihtokansa seurasi henkeä pidätellen Imatran 4 tunnin hiihdon saimaalaisten ja lahtelaisten kamppailua hiihtokaupungin herruudesta. Nyt käymme tapahtumia tarkemmin läpi.

Vuokatin suunnalla oltiin näreissään, koska saimaalaisten ja lahtelaisten sauvojen kalistelu ladulla sekä sen ulkopuolella vei lähes kokonaan huomion pois Vuokatin Suomen cupista. Pahoittelut Kainuun nälkämaille The Home of Sportsin toimituksen sekä 4 Tunnin hiihdon organisaation puolesta, kyllä teidänkin aikanne koittaa. Helmikuussa Vuokatissa järjestetään Mastersien MM-hiihdot, ja kisoista on tulossa kaikkien aikojen Masters-kisat, sillä viivalla tullaan näkemään monia mustia ja myös pikimustia hevosia.

Saimaalaisten ja lahtelaisten kilvoittelusta Imatralla odotettiin jo ennakkoon varsin tiukkaa taistoa. Oli ennalta selvää, että kaikki keinot olisivat käytössä ja lopputulos ei olisi selviö.

Kilpailun jury sekä ajanotto joutui tekemään viikon verran ylitöitä, jotta voittaja kamppailussa saatiin julistetuksi. Lisäksi molemminpuoliset protestit piti käsitellä ja dopingtesteissä B-näytteen tuloksen valmistuminen vei aikaa. Tällä kertaa lahtelaiset olivat juhamietomaisesti sekunneilla/senteillä parempia kuin saimaalaiset.

Energiageelit eivät korvanneet pitsaa Jaakko Jäppisen hiihtosuorituksen aikana.

”Hävettää ihan urakalla ottaa rinnanmitalla turpaan kisassa lahtelaisilta, ainakin Imatralla tämä on ihan kansallinen häpeä. Hirveästi en halua selitellä, mutta kyllä kunnon pizzerian puuttuminen kisaladulta oli se viimeinen niitti meidän joukkueellemme. Ainakin itse olin panostanut pizzapisteelle keväästä lähtien tosi paljon, olen viettänyt paikallisen Rosson listojen parissa jopa vapaa-aikoja, pelkkä työaika ei ole millään riittänyt,” toteaa Lahdessakin (ilmeisesti vakoiluretkellä) tällä viikolla nähty Jaakko Jäppinen saimaalaisten joukkueesta.

Samoilla linjoilla on myös maakuntajohtaja Satu Sikanen, joka joutuu lähiviikkoina Etelä-Karjalan maakuntahallituksen ristikuulusteluun.

Satu Sikasen vahva loppukiri ei riittänyt nostamaan saimaalaisia voittoon.

”Nyt tiedän miltä lahtelaisista on kevään 8 tunnin hiihdon tappion jälkeen tuntunut. Kollegoiden sekä kadunmiesten ja -naisten tuijotus sekä mulkoilevat katseet porautuvat jopa korkkiruuvin kaltaisen savolaisen sisälle”, toteaa Sikanen Lapin hangilta, johon hän pakeni kohua.

Jani Backman oli Lahden joukkueen syömähammas.

Lahtelaiset ovat taas onnensa kukkuloilla. Huhut kertovat, että lahdessa pidetään lauantaina 11.11 suuri kansanjuhla voitokkaalle 4 tunnin hiihdon joukkueelle. Lahden Sibeliustalolta on kuulunut voiton ratkettua railakasta laulua, nokkahuilulla säestytettynä ja joukkueen syömähammas Jani Backman on tavoitettu uimasta minisukset jalassa pikkuvesijärveltä.

Joukkueen kapteeni Raija Forsman antoi tuoreeltaan kommentit kuultuaan voitosta.

Raija Forsman ja Maria Sipari hyvässä sovussa hiihdon tuoksinassa.

”Ai että, nyt vierähti kivi sydämeltä, lahtelaisten maine ja kunnia on palautettu. Vihdoinkin voi liikkua muutenkin kuin huppu päässä Salpausselän maastoissa ja julkisilla paikoilla,” toteaa huojentunut Forsman vuoksenpiirakkaa ja munavoita suupielissään.

Soili Hirvosen loikka oli Lahden joukkueen yksi salaisista aseista.

Kevään 8 tunnin ja syksyisen 4 tunnin hiihdon jäljiltä tilanne saimaalaisten ja lahtelaisten välillä on 1–1, eli kilpailu lopullisesta paremmuudesta huipentuu 9.3.2024 lahdessa käytävässä 8 tunnin hiihdossa.

”Motivaatiota on itsellä sekä muulla joukkueella vaikka muille jakaa. Kirvelevän tappion myötä tulemme panostamaan entistä rajummin kevään 8 tunnin hiihtoon. Ukonniemi-Rauhan alueelle tulee ensi viikolla alppimaja, johon perustetaan joukkueemme koti 8 tunnin hiihtoon saakka, nyt on kovat piipussa,” toteaa Jäppinen, joka on siirtänyt harjoitukset Vuoksen varrella olevan ravintola Sulan pizzeriaan.

8 tunnin hiihto käydään siis 9.3.2024 Lahden ensilumenladulla, ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa marraskuun aikana. Tapahtumassa tullaan näkemään iso määrä joukkueita ja yksilöhiihtäjiä viivalla.

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta

Downhill Swim uidaan jo neljännen kerran kesällä 2024

Downhill Swim eli alamäkiuinti järjestetään Kuusamon Oulankajoella 20.7.2024. Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa edetään 12 tai 24 kilometriä Oulankajoella. Osallistujat ilmoittautuvat ja uivat tapahtumassa pareittain.