URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Viestihiihdon juhlapäivä eli Hiihtohaaste hiihdetään Lahdessa 20.1.2024. Lahteen on tavoitteena saada mukaan jopa 100 hiihtojoukkuetta.

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The Home of Sports.

”Tapahtuma sopii kaikille hiihtäjille ja on erinomainen mahdollisuus upeaan hiihtokokemukseen niin yrityksille, seuroille, yhdistyksille ja junioreille. Kaikki, jotka omistavat sukset, ovat tervetulleita mukaan”, toteaa Antti Hagqvist, yksi tapahtuman järjestäjistä.

Aloittelijoista huippuhiihtäjiin

Hiihtohaasteen tapahtumapaikkana toimii Lahden legendaarinen urheilukeskus, jossa päästään Lahden Hiihtoseuran organisoimalle maailmancupin ladulle. Aikuiset hiihtävät 4 x 4,5 km lenkin ja junioreille (12- ja 14-vuotiaat) matkana on 3 x 2,8 km. Hiihtotyyli on vapaa.

”Hit hard -kisasarjassa nähdään kansallisen tason kärkihiihtäjiäkin, mutta have fun ja firmasarjat soveltuvat erinomaisesti kaikille hiihdon harrastajille. Viime talvena mukana oli myös aivan aloittelevia hiihtäjiä erilaisilla tekniikoilla ja tämä on juuri se, mitä tapahtumalla halutaan saada aikaan – hiihtämisen riemua kaikille”, Hagqvist toteaa.

Lauantai mahdollistaa osallistumisen

Aikaisemmin arki-iltana järjestetty tapahtuma siirtyy lauantaille. Tätä on toivottu erityisesti Keski-Suomessa, josta on tulossa runsaasti hiihtäjiä tapahtumaan. Koska juniorijoukkueillekin ovat omat sarjat, voi vaikka koko perhe osallistua Hiihtohaasteeseen 20.1. Lahdessa.

”Mukaan kutsutaan jo perinteisesti mukana olleet hiihtoseurat, triathlonseurat sekä pyöräilyseurat, mutta samalla kaikki eri liikuntalajien harrastajat junioreista kokeneisiin konkareihin. Lahden urheilustadion, Lahden laadukkaat ladut sekä ruokailu Ravintola Voitossa palkintojenjakoineen takaavat hienon hiihtopäivän tammikuussa”, Hagqvist hehkuttaa.

Kestävyysurheilun juhlaa

Kolmatta vuotta järjestettävä Hiihtohaaste sai alkunsa puolivahingossa pyöräilytapahtuman yhteydessä. Kilpailuhenkiset kestävyysurheilun ystävät innostuivat ajatuksesta välittömästi.

”Finska Kompaniet oli mukana jokunen vuosi sitten muutaman triathlonseuran kanssa pidetyssä pyöräilyn aika-ajoviestissä. Heitin sivulauseessa meidän porukallemme, että pitäisiköhän haastaa samat joukkueet talvella hiihtoon. Siitä homma lähti”, Finska Kompanietin Tommi Kajasoja sanoo.

Hiihtohaaste on samalla myös hyväntekeväisyystapahtuma, sillä tapahtuman avulla tuetaan Lahden Hiihtoseuran junioritoimintaa. Vuonna 2023 tapahtuma tuotti 3000 euroa Lahden Hiihtoseuralle.

Ilmoittautumistiedot, muut lisätiedot ja aikataulut löytyvät osoitteesta: www.hiihtohaaste.fi

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta

Downhill Swim uidaan jo neljännen kerran kesällä 2024

Downhill Swim eli alamäkiuinti järjestetään Kuusamon Oulankajoella 20.7.2024. Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa edetään 12 tai 24 kilometriä Oulankajoella. Osallistujat ilmoittautuvat ja uivat tapahtumassa pareittain.