URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Finntriathlon Hall of Fame 1: Taito “Tatu” Tuovinen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Finntriathlonin 40-vuotisjuhlan kunniaksi kevään 2023 aikana esitellään Finntriathlonin Hall of Famen vanhat jäsenet ja julkistetaan uusia jäseniä.

Tatu Tuovinen toimi Finntriathlonin kilpailunjohtajana ensimmäisten 10 vuoden ajan. Ilman hänen pitkää uurastustaan tuskin olisi olemassa koko kisoja. Maagisen Joroisten hengen olemassaolo on pitkälti aina sympaattisen ja huumoria viljelevän Tatun ansiota.

Tatu oli myös merkittävä pioneeri koko suomalaisen triathlonin kehittämisessä. Olisipa ensimmäiset triathlonin EM-kisatkin jääneet aikanaan pitämättä ilman Tatun tilannetajua, jolla saatiin uimaveden lämpötila sääntöjen sallimalle tasolle.

Rooli tapahtuman kummisetänä ja taustajoukoissa on ollut keskeinen ja arvokas myös aktiivisten järjestämisvuosien jälkeen. Hänellä oli aikaa keskustella kilpailun kehittämisestä ja kehittymisestä. Tatun kertomuksia vuosien varrelta oli aina mukava kuunnella. Tatun poismeno 26.2.2016 jätti ison aukon suomalaiseen lajihistoriaan, mutta Joroisten henki elää ja kunnioittaa Tatun muistoa.

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä