URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

TRIATHLONKOULU

Uintipelko on mahdollista voittaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Triathlonissa pelot liittyvät usein uimiseen, koska se on monelle haasteellisin osa lajia. Uinnin harjoittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jos on tehnyt päätöksen tapahtumaan osallistumiseen.

Se, että pelkää uimista tai vettä, ei ole heikkouden merkki, mutta sen tunnistaminen ja pelkonsa voittaminen on taas merkki äärimmäisen kovasta itsekurista ja päämäärätietoisuudesta. Moni triathloniin mukaan tullut, vettä ja uimista pelännyt ihminen, on jälkikäteen kertonut pelkästään tuon pelon voittamisen olleen todella kasvattava kokemus, joka on antanut voimia muuhunkin kuin urheilun harrastamiseen.

Ohjeita pelkojen voittamiseen

– Aloita uintiharjoittelu riittävän ajoissa ja jos mahdollista niin hakeudu uintiopetukseen.

– Uskalla tunnustaa pelkosi. Puhu asiasta muiden kanssa, niin huomaat, että et ole asian kanssa yksin.

– Harjoittele riittävän paljon uintia avovedessä, sen jälkeen, kun altaassa perusasiat onnistuvat.

– Muista, että märkäpuku on hyvä ystävä, se kelluttaa ja se päällä et pääse uppoamaan.

– Ui alussa avovedessä niin, että joku toinen on mukanasi. Se tuo turvallisuuden tuntua ja jos tulee ongelmia, niin saat apua.

– Aloita uinti kisoissa todella kevyesti ja hakeudu mahdollisimman ruuhkattomaan paikkaan uimaan. Pieni kiertäminen vie vähemmän aikaa ja energiaa kuin ruuhkassa painiminen.

– Älä anna muiden lannistaa sinua. Kateus täytyy ansaita, sääliä saa pyytämättäkin.

– Kun osallistut triathlonkilpailuun, niin ole ansaitusti ylpeä omista suorituksista, riippumatta millä tasolla kilpailet.

– Verkostoidu muiden lajin harrastajien kanssa. Se on yleensä todella helppoa ja saat hyviä ystäviä lajin parista.