URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Triathlonväki suuntaa katseet kohti supervuotta 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kotimaan triathlonkausi 2022 on onnellisesti takana. Tuleva vuosi puolestaan on tapahtumien osalta ennennäkemätön suomalaisessa triathlonhistoriassa.

Vuonna 2023 Suomessa tehdään todellista triathlonhistoriaa. Lahdessa kilpaillaan IRONMAN 70.3 MM-kilpailut 26.–27.8. Tapahtuma kokoaa Lahteen 5500–6000 triathlonistia ympäri maailman. MM-kisoissa naiset ja miehet kilpailevat eri päivinä ja lähtölista täyttyy niin eliittiluokan kuin ikäryhmäläisten kansainvälisistä kärkinimistä. Lukuisat suomalaiset ovat jo hankkineet paikan MM-kilpailuihin karsintakilpailujen kautta ja monella paikan hankinta on suunnitelmissa.

Joroinen juhlii 40-vuotista taivaltaan

Joroinen on suomalaisen triathlonin synnyinkoti. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Kilpailuissa jäljiteltiin alkuperäisen Havaijin kilpailun tunnelmaa. Joroisten nimitys Suomen Havaijiksi syntyi kilpailijoiden keskuudessa myöhemmin, vaikka kilpailu saikin legendaarisen maineen jo alkuvuosista alkaen.

Joroisissa järjestettiin myös Suomen ensimmäiset täyden matkan kilpailut, jotka olivat samalla triathlonin Euroopan mestaruuskilpailut vuonna 1987. Myös puolimatkan Euroopan mestaruudet ratkottiin Joroisissa vuonna 1992. Pohjoismaiden mestaruuksista kilpailtiin Joroisissa 1989.

Heinäkuussa 2023 Joroinen ja Finntriathlon viettävät 40-vuotisjuhlia. Perusmatkan SM-mitaleista kilpaillaan 14.–15.7. ja luvassa on todellista juhlahumua! Ilmoittautuminen Joroisiin avautuu vuodenvaihteessa.

Kuva on vuodelta 1984, jolloin Joroisteen kilpailuun starttasi 250 osallistujaa. Lähtöpaikka alkuvuosina oli leirintäalueen rannassa, noin 300 metrin päässä nykyisestä lähtöalueesta. Leirintäalueen sauna oli ahkerassa käytössä, kun kilpailijat kävivät lämmittelemässä ennen pyöräilyä uintiosuuden jälkeen.

Lue lisää

Perjantaivieras #39: Samuli Vasala

Tämän lisäksi hän auttaa mm. Suomen Urheiluliittoa heidän kumppanihankinnassa ja hänen yrityksensä toteuttaa erilaisia sponsorointiin ja varainhankintaan liittyviä konsultaatiohankkeita. Samulin perheeseen kuuluu erityisopettajana toimivan Kirsi-vaimon

Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Talviset massahiihdot ovat monille hiihtäjille tuttuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet hiihdon harrastajat ovat niihin osallistuneet ja myös TV:n välityksellä on saatu Suomessakin seurata Ski

Perjantaivieras #38: Minna Arve

Perhe on Minnalle tärkeä osa elämää. Minna kuitenkin myöntää, että työ vie aikaa perheeltäkin ja kalenterin suunnittelu etukäteen on sen vuoksi tärkeässä roolissa. Minnalle suunnitelmallinen liikkuminen

Perjantaivieras #37: Jarkko Nordlund

Näiden lisäksi hän toimii useiden eri aloilla toimivien yhtiöiden hallituksissa sekä kasvuyhtiöiden sparraajana ja neuvonantajana. Jarkon aktiiviseen perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta ja vauhdikas labradori-Frida. 

Ravinto ja neste pyöräilyssä

Treenin kannalta ravitsemuksessa on hyvä muistaa kolmen kohdan sääntö, eli mitä syöt ennen, aikana ja jälkeen harjoittelun. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi nuo kaikki kolme kohtaa pitää