URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #10: Jussi Veikkanen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Jussi Veikkanen on yksi kaikkien aikojen suomalaispyöräilijöistä. Hänen urallaan ikimuistoinen hetki oli 2009 Ranskan ympäriajossa, jossa hän johti mäkikilpailua ja puki päälleen mäkikilpailun arvopaidan.

Jussi Veikkasen ura ammattilaisena päättyi vuonna 2015, mutta hän toimii edelleen maantiepyöräilyn ytimessä, ranskalaisen Groupama-FDJ-tallin joukkueenjohtajana. Parhaillaan Jussi on mukana Italian ympäriajossa, joka käynnistyy Unkarista perjantaina 6.6. Kolmeviikkoinen turnee päättyy Veronaan 29.5.

Veikkanen on yksi Groupama-FDJ:n kahdeksasta joukkueenjohtajasta. Veikkasen toimenkuva on monipuolinen ja painottuu kilpailuihin. Joukkueen­johtajien työnjako tehdään jo syksyllä, kun seuraavan kauden kilpailukalenteri ja ajajat ovat selvillä. Suurista ympäriajoista Veikkanen on ollut joukkueenjohtajana Italiassa. Kyseinen kilpailu tuli hänelle myös tutuksi urheilijana.

Veikkasen saavutuksiin kuuluu Tour de Francen pallopaidan sekä kymmenien SM-mitalien lisäksi mm. seitsemän ajettua Italian ympäriajoa sekä etappivoitot Saksan ympäriajossa, Route du Sudissa sekä Välimeren ajoissa.

Mikä oli oman pyöräilyurasi kohokohta tai hienoin hetki?

– Hienoja hetkiä mahtuu useita uran varrelle ja niistä on tietenkin vaikeaa löytää yksittäistä kohokohtaa… 2009 Ranskan ympäriajo jäi tietenkin mieleen etenkin pallopaidan vuoksi, mutta myös jokaisessa Italian ympäriajossa on ollut oma hohtonsa ja hienot hetkensä.

Millainen kuntoilija olet nykyisin?

– Yritän käydä edelleen lenkillä, lähinnä kuntoa ylläpitäen. Suurin osa liikkumisesta tapahtuu pyörällä, niin maantiellä kuin maastossakin. Hyvä kulunut talvi innoitti taas hiihtämään ja laskemaan. Innostuin kunnolla myös retkiluistelun pariin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Millainen penkkiurheilija olet? Työ on yhtä pyöräilyä, miten muut lajit?

– Penkkiurheilijana oleminen ei ole vahvimpia osa-alueitani, mieluummin olen itse mukana, kun seuraan sivusta

Vinkit pyöräilyyn? Miksi pyöräily on paras laji?

– Pyöräilyn monipuolisuus on juuri sen vahvuus, jokainen varmasti löytää sen itselle sopivan tavan liikkua tai harrastaa ja kilpailla, oli kyse sitten maantie- tai maastopyörästä tai muista pyöräilyn lajeista!

Videolla Jussi kertoo kuulumiset ja millaista joukkueenjohtajan työ on Italian ympäriajossa.

Lue lisää

Perjantaivieras #13: Samuel Pökälä

31-vuotias Samuel Pökälä harrasti nuorempana suunnistusta ja hiihtoa. Noin 15-vuotiaana hän siirtyi maastopyöräilyyn ja pyöräsuunnistukseen. Vuonna 2012 hän vaihtoi pyöräsuunnistuksen maantiepyöräilyyn, jossa hän kilpaili Suomessa

Perjantaivieras #12: Kai Söderdahl

Sinulla on takana todella pitkä ura triathlonin parissa. Mikä motivoi edelleen jatkamaan lajin parissa? – Tuota kysymystä minulta on tivattu paljon viimeisen 20 vuoden aikana.

Perjantaivieras #11: Kati Nyman

Katille liikunta on ollut luonteva osa elämää lapsesta asti. Monipuolisemman liikunnan hän aloitti parikymppisenä opiskeluaikana. Tavoitteellisemmin hän on treenannut varsinkin juoksua viimeiset 15 vuotta. Nykyisin

Kohti Downhill Swim -tapahtumaa

Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan pareittain 12 tai 24 kilometriä Oulankajoella. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Ruka-Kuusamon ja Metsähallituksen kanssa. Tapahtuman järjestäjä on Ironcoaching Oy. Tapahtuma

Finntriathlonkoulu on julkaistu

Triathlonkouluun kuuluu 40 artikkelia harjoittelusta. Artikkelien teemat käsittelevät mm. triathlonia lajina, lajin vaatimuksia, elämänhallintaa ja harjoittelun suunnittelua, varusteita, harjoittelua, tekniikoita ja kilpailemista. FINNTRIATHLONKOULUN LÖYDÄT TÄÄLTÄ