URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #9: Ilpo Kaikkonen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Ilpo Kaikkonen on 32-vuotias Lahden Nastolasta lähtöisin oleva hiihtoniilo, laulaja, lauluntekijä, tuottaja ja voice over -artisti.

Ilpo urheili kilpaa ihan pikkupojasta teini-ikäiseksi monissa eri lajeissa. Eniten lahjoja taisi olla maastojuoksussa ja hiihdossa.

– Teini-ikää lähestyttäessä joukkuelajit, kuten jääkiekko ja jalkapallo, alkoivat houkutella enemmän ja yksilölajit jäivät pois. Lopulta musiikki pelasti minut kilpaurheilulta kokonaan. Silloin kun en roiku mikin varressa tai hikoile lenkkipolulla, olen luultavasti lohta kalastamassa. Pelkästään omalla veneellä kalastustunteja tulee vuodessa noin 300.

Millainen liikkuja olet? 

– Vuosi tai kaksi ennen kuin täytin 30 vuotta, olin aivan rapakunnossa ja elopainoa oli yli 90 kiloa. Pelkkää Hartsun lonkeroa ja Mäkkärin pullaa kyljissä. Lihaksista ei ollut tietoakaan, enkä jaksanut juosta sataa metriä. Oli joulupäivä ja päätin, että heti kun marketit aukeavat pyhien jälkeen, marssin ostamaan sukset ja otan elämästä kopin. Näin tein. Pikkuhiljaa runko alkoi taas löytää muotonsa ja happi alkoi kulkea. Nyt painan 82 kiloa ja on enemmän lihasta kuin lonkeroa. Tänä päivänä nautin liikkumisesta joka kerta enemmän ja enemmän. Rakkaaksi lajiksi hiihdon rinnalle on kesäisin noussut pyöräily (maasto, gravel ja maantie). Myös juoksu on lähes viikoittainen osa lenkkeilyä varsinkin lumettomaan aikaan. Aktiivisimpina viikkoina saattaa tulla kymmenenkin harjoitetta viikossa ja välillä menee kiireessä viikko täysin ilman lenkkiä. En treenaa tavoitteellisesti enkä noudata mitään treeniohjelmaa tai ruokavaliota. Teen sitä, mikä tuntuu milloinkin hyvältä.

Olet innokas hiihtäjä, mikä hiihdossa on parasta?

– Hiihtämisessä parasta on luonnossa liikkuminen. En voi sietää kuntosaleja. Hiihtäessä ei tarvitse miettiä pitääkö jalka- vai käsipäivän. Koko kroppa saa lihastreenin ja kuntokin nousee. Tykkään myös fiilistellä ja höpötellä välineistä ja voiteista muiden lajin parissa olevien kanssa. Kuningaslaji.

Millainen penkkiurheilija olet? 

– Voin tuijottaa tv:stä mitä vaan lajia sarjatasosta riippumatta ja nauttia suuresti. Formulat jäävät harvoin katsomatta. Valitettavasti muuten ei ole aikaa seurata intensiivisesti mitään liigaa tai sarjaa. Paikan päälle tykkään mennä katsomaan urheilua ja kannustamaan aina kun mahdollista. Lajilla ei väliä. Esimerkiksi viime kesänä Koplan pesismatsi Kouvolassa oli superhyvää viihdettä.

Oma vinkki muille liikkujille/terveiset?

– Löydä laji tai lajit mistä nautit. Liiku ensisijaisesti itsellesi. Hyvä podcast korviin, niin lenkki menee kuin siivillä.

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen