URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Lihaskuntoharjoittelun ainekset #5 Harjoitustiheys

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Harjoitustiheys riippuu oleellisesti harjoittelijan tasosta ja tavoitteista. Aloitusvaiheessa riittää hyvin 1–2 viikoittaista harjoituskertaa, mutta edistyneemmällä harjoittelijalla harjoitustiheyden tulisi olla 3–6 kertaa viikossa.

Fyysisen suorituskyvyn ylläpitoon riittää kaksi viikoittaista harjoitusta. Harjoittelun tavoite määrää pääosin myös harjoitustiheyden. Voiman ja lihasmassan hankintaan tähtäävässä harjoittelussa eri lihasryhmien harjoitukset olisi hyvä jakaa osiin palautumisajan riittävyyden varmistamiseksi.

Yksinkertaisin kahteen jaettu ohjelma sisältää omat harjoituksensa jaloille ja ylävartalolle. Kehonrakennuksessa käytetään paljon myös lihasryhmä/päivä jakoa, joten mahdollisuuksia on paljon. Oleellista on pitää mielessä harjoittelun tavoite.

Kun haluat kehittää jotakin kunnon osa-aluetta, keskity harjoittelemaan sitä 2–3 kertaa viikossa. Muita kunnon osa-alueita ylläpidät 1–2 viikoittaisella treenikerralla.

Harjoittelun vaihekertaa viikossa
Starttivaihe1–2 kertaa viikossa
Ylläpitovaihe2 kertaa viikossa
Kehittävä harjoittelu3 kertaa viikossa
Muokkaava harjoittelu4–5 kertaa viikossa

Harjoituksen kesto

Yksittäisen harjoituksen kesto on hyvä pitää lyhyenä riittävän tehon mahdollistamiseksi, energiavarastojen riittävyyden turvaamiseksi ja motivaation säilyttämiseksi korkeana. Elimistön oma hormonitoiminta lisääntyy voimakkaan fyysisen kuormituksen seurauksena, mutta kääntyy laskuun 45–60 minuutin rasituksen jälkeen, jolloin keho joutuu kataboliseen, kudoksia hajottavaan tilaan. Tällöin voimaharjoittelu ei enää tuota parasta mahdollista tulosta. Anabolinen, rakentava tila saavutetaan jälleen levon ja ravinnon (hiilihydraatit, proteiinit) avulla.

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta