URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Harjoittelukipinä syttymään

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Käy harjoittelemassa, syö, lepää ja toista. Hanki valmennusta ja ympäröi itsesi ihmisillä, jotka harrastavat.

Ensimmäiset työnnöt sujuvat, hengästyttää puuskuttaa ja hapottaa. Jalat kipeytyvät ja eteneminen takkuilee. Onko tuttu tunne? Todennäköisesti peruskuntoa ei ole luotu, vaan harjoittelussa on menty ns. takapuoli edellä puuhun. Pohjakuntoa pitää luoda kevyillä harjoitteilla, jotta tasoa voidaan nostaa.

Harjoittelun tulee olla progressiivista ja ärsykkeiden täytyy olla erilaisia. Me kaikki emme ole yhtä responsiivisia samanlaiselle harjoittelulle. Tästä syystä suosittelen ihmisiä kokeilemaan ja hankkimaan valmennusta. Hyvä valmentaja sparraa ja käyttää aikaansa sen hyväksi, että kaikkein parhain toimintamalli sinulle löytyy. Huipputuloksiin ei ole yhtä tietä, mutta halutessaan huipputuloksia on töitä tavoitteiden eteen tehtävä.

Muista monipuolisuus

Mikä tahansa laji alkaa maistua puulta, jos sitä harrastetaan ”ryppyotsaisesti”. Kehittymisen kannalta voi olla mukavaa tehdä välillä jotain muutakin. Myös vammautumisriski pienenee, kun yksipuoleista kuormitusta ei tule liikaa. Vuodenajat vaihtuvat ja se tuo mahdollisuuden valita myös muita lajeja ohjelmaan.

Resurssit
Liiku niillä resursseilla, joita sinulla on; lasten kanssa liikuntaleikit, työmatkaliikunta, marjastus, sienestys, pihatyöt, sunnuntaipyöräily. Valmentajan kanssa tai itse hivenen miettimällä pystyt löytämään toimintaympäristöstäsi erilaisia vaihtoehtoja ja tapoja liikkumiselle. Yhtä oikeaa tapaa ei ole, vaan tässäkin pystyy olemaan luova.

Prioriteetit (perhe, työ, terveys, harrastukset)

Kaikilta löytyy aikaa harjoitteluun, jos sitä riittävästi haluaa. Se, miten asioita arvottaa, vaikuttaa ajankäyttöömme. On hyväksyttävä, että välillä nämä prioriteetit saattavat vaihdella erilaisien elämäntilanteitten takia. Täydellisyyteen ei tarvitse pyrkiä, sillä sinne ei kukaan pääse. Kehittyäkseen on tämä asia hyväksyttävä.

Jos oma kuntoilu tahtoo jäädä epäsäännölliseksi ja aikaa ei ”hyvistä yrityksistä” huolimatta löydy, on syytä pohtia syitä.  On harmillista, että monilla liikunnan määrä jää hyvin alhaiseksi. Tällaisissa tapauksissa olisi pakotettava itsensä liikkeelle, vaikka se ei olisikaan niin mukavaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että vähäiselläkin liikunnalla saadaan terveyshyötyjä, kunhan se on säännöllistä.

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta