URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Sukset ja hiihtovälineet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Hiihto on mukavaa kunnollisilla ja sopivilla hiihtovälineillä. Suksien tulee olla valittu hiihtäjän mittojen ja taitotason mukaan. Suksien valinta kannattaa jättää ammattilaisille.

Kuntoilijan ei välttämättä tarvitse edes tietää sitä, millaiset suksien tulee olla, vaan riittää, että osaa hankkia suksensa oikeasta liikkeestä. Hyvä myyjä osaa auttaa valinnassa ja kartoittaa tarpeet. Lahdessa CustomSki on oivallinen esimerkki helposta tavasta hankkia sukset; pääset kokeilemaan ja vertaamaan välineitä ennen ostopäätöstä.

Ennen suksien hankintaa:

– Mieti ennen suksien hankintaa, haluatko hiihtää perinteistä vai vapaata tyyliä. Molemmat tekniikat tarvitsevat eri välineet.

– Perinteisestä tyylistä on yleensä helpompi aloittaa, koska rytmi muistuttaa kävelyä. Perinteisen latu-uralla on helpompi pitää tasapainoa. Luistelutyyli vaatii parempaa tasapainoa ja on myös teknisesti haastavampi tyyli.

– Muista, että hyviä yhdistelmäsuksia ei ole olemassakaan, koska vapaalla ja perinteisellä tyylillä välineiltä vaaditaan erilaisia ominaisuuksia.

– Perinteisellä tyylillä suksien pitää olla rennot, jotta suksi pitää ja vapaalla tyylillä jäykät, jotta suksi kulkee suoraan eteenpäin. Vääränlaisilla välineillä hiihtäminen ei ole mukavaa.

– Perinteisellä tyylillä pärjää karvapohjasuksilla ja vapaalla tyylillä yhdellä parilla. Suksien huolto on helppoa ja minimissään riittää, että pidät pohjat puhtaina ja käytät pikaluistoja.

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä