URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Sopivat vaatteet lenkille

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Suorituksen aikana elimistö käy kierroksilla ja ääreisverenkierto heikkenee. Erityisesti jalat, kädet, alapää, rintakehä ja pää kannattaa pitää lämpöisinä.

Pukeutuminen on avainasemassa, jotta hiihtäminen on mukavaa. Yleensä ladulle lähtiessä tulee olla hivenen vilu, koska suorituksen aikana elimistö haihduttaa lämpöä. Pukeutumisessa kannattaa noudattaa omia tottumuksia, mutta tietyillä materiaaliratkaisuilla hiihtolenkistä saadaan nautinnollisempi.

Kerrospukeutuminen

Vaatetus rakennetaan kerroksittain. Alimman kerroksen pitää siirtää hiki pois iholta. Aluspaidan pitää olla hyvin hengittävä, jolloin kuivan olon tunne säilyy iholla. Merinovilla on ylivoimainen ratkaisu aluskerrokseksi. Usein välikerrosta ei edes tarvita, mutta siinä voi tarvittaessa käyttää esimerkiksi villaa.

Merinovillaa kannattaa suosia myös sukissa. Oma tuntemus ja monojen lämpimyys vaikuttavat merkittävästi sukkien paksuuteen. Huomioi, että sukkien on hyvä olla riittävän korkeavartiset.

Kädet tulee myös pitää lämpiminä ja hanskoja löytyykin joka lähtöön. Paleleville sormille kannattaa kokeilla hiihtorukkasta, lobster-mallia tai silkkisiä alushanskoja.

Pään suojaaminen on tärkeää, kiinnitä huomiota pipon laatuun. Hyödynnä myös putkihuivia kaulan ja niskan alueen suojaamisessa.

Ulkokerroksen muodostaa varsinainen hiihtoasu. Niissäkin on paljon valinnanvaraa. Asun etuosan on hyvä olla tuulenpitävä. Housuja on tarjolla henkseleillä tai ilman. Asun on hyvä olla napakka, mutta se ei saa kiristää mistään. Oikean mittaiset takki ja hyvät housut ovat tärkeitä, ettei selkä pääse jäätymään laskuasennossa.

Kisatrikoo

Kisatrikoo on joustava ja se ei rajoita liikeratoja. Lisäksi ihonmyötäinen asu vähentää ilmanvastusta. Riippuen valmistajasta ja mallista on kisatrikoiden kankaiden vahvuuksissa ja leikkauksissa eroja. Niitä löytyy kokopukuina sekä kaksiosaisina asuina. Kisatrikoon alle puetaan kelin mukaan joko yksi tai kaksi aluskerrastoa. Kevään lämpöisillä keleillä saattaa kisatrikoon alla pärjätä pelkillä lyhyillä alusvaatteilla.

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta