URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Wassberg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wassbergissa työnnetään kummallekin sukselle erikseen vauhtia. Työntö tapahtuu vanhalle liu’ulle yhdellä suksella.

Wassbergin rytmissä siirrytään ensin sukselle käsien heilurilla ja aloitetaan työntö vanhalle liu’ulle. Samanaikaisesti työnnön kanssa tapahtuu puristava ponnistus suksen kanttia vasten sivulle. Vapaana oleva suksi tulee maahan työnnön loppuvaiheessa ja uudelle sukselle siirrytään liukuun vasta, kun kädet heilahtavat eteenpäin.

Työntö noudattaa wassbergissa samoja periaatteita kuin tasatyönnössä. Kyynärpäät osoittavat aavistuksen ulospäin ja nyrkit ovat hartioiden leveydellä. Alkusysäys tehdään pudottamalla vartalon paino sauvoille. Työntö tapahtuu aina yhdellä suksella ja tästä syystä suksikulman tulee olla kapea, jotta vauhti saadaan mahdollisimman tehokkaasti menosuuntaan ilman vartalon kiertoa.

Aloittelijan kannattaa pitää työnnöt lyhyinä, jotta paketti pysyy kasassa ja ehditään uudella sukselle liukuun. Työnnön jälkeen noustaan käsien heilurilla uudelle sukselle liukuun ja koko vartalo seuraa nyrkkien liikettä, jolloin saavutetaan maksimaalinen liike-energia liukusuuntaan.

Wassbergissa jalka- ja käsityö ovat täysin symmetrisiä. Samanaikaisesti työnnön kanssa työstetään puristava potku sivulle suksen kanttia vasten. Työntö ja ponnistus loppuvat yhtäaikaisesti. Ponnistuksen lopussa vapaana oleva suksi tuodaan vartalon alle voimakkaasti, jotta suksi saadaan heti tasapohjaliu’ulle. Näin saadaan koko vartalon paino välittömästi sukselle painonsiirrossa ja vältytään ylimääräiseltä horjumiselta. Suksen jäädessä ulos vartalolinjasta yhden suksen liukuun on vaikea päästä ja työnnön kanssa tulee kiire.

Hiihtoasento on wassbergissa aina hyökkäävä ja painopisteen tulisi pysyä koko ajan edessä. Suksen korkein kohta on siteen etupuolella ja painopisteen ylittäessä korkeimman kohdan lähtee suksi kuin itsestään liukuun. Tuo piste on rajana nautinnolliselle hiihdolle ja sille, että suksi alkaa viedä hiihtäjää. Painopisteen ollessa riittävän edessä saadaan suksen keulan alueelle lisää painetta, jolloin suksi käyttäytyy vakaammin.

Ylämäkeen hiihdettäessä wassbergissa säilyy suoraviivaisuus ja suksikulma ei juurikaan muutu leveämmäksi. Jos liu’ut karkaavat sivuille, paketti hajoaa. Ylämäessä frekvenssiä lisätään, mutta työntö ja liuku lyhenevät. Kädet tulevat lähemmäksi vartaloa, jotta paino saadaan nopeammin sauvalle työnnössä.

• Aloita lyhyemmistä työnnöistä ja pitkitä työntöä sen mukaan, miten tasapaino pitää

• Työnnöt tapahtuvat molemmille suksille ja tekniikka on symmetrinen kummallekin puolelle

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta