URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Hiihto on monipuolinen laji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Hiihto on monipuolinen laji, joka kuormittaa koko kehoa. Kaikissa tekniikoissa on selkeä rytmi, joka helpottaa teknistä suoritusta. Kädet ja jalat tekevät yhtäaikaisesti töitä samaan aikaan, kun sukset liukuvat alla.

Upein vaihe hiihdossa on, kun löytää painopisteen ja saa liikkeen jatkumaan niin, että tasapainon pitäminen ei enää tuota ongelmaa. Painopisteen ja rytmin löytyessä alkaa suksi viedä hiihtäjää kuin itsestään. Käyttämällä hieman aikaa ja ajatusta hiihdon harjoitteluun, on mahdollista löytää hiihdon hurma.

Hiihtotyylejä on kaksi: perinteinen ja vapaa. Kummallekin tyylille on myös kehitetty useita tekniikoita, joita voi käyttää maastonkohtien mukaan kuin vaihteita autossa. Pienemmillä vaihteilla on enemmän vääntöä ja niillä päästään jyrkempiä mäkiä, kun taas suuremmilla vaihteilla päästään kovempaa. Ladulla etenemiseen riittävät erinomaisesti perustekniikat, mutta kehittymisen myötä tarve ja halu muiden tekniikoiden oppimiseen kasvaa.

Hiihtokoulu tarjoaa oppia ja neuvoja hiihdon perusasioihin, välineiden valintaan ja hankintaan, voiteluun, hiihtotekniikkaan sekä harjoitteluun.

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä