URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Hiihto on monipuolinen laji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Hiihto on monipuolinen laji, joka kuormittaa koko kehoa. Kaikissa tekniikoissa on selkeä rytmi, joka helpottaa teknistä suoritusta. Kädet ja jalat tekevät yhtäaikaisesti töitä samaan aikaan, kun sukset liukuvat alla.

Upein vaihe hiihdossa on, kun löytää painopisteen ja saa liikkeen jatkumaan niin, että tasapainon pitäminen ei enää tuota ongelmaa. Painopisteen ja rytmin löytyessä alkaa suksi viedä hiihtäjää kuin itsestään. Käyttämällä hieman aikaa ja ajatusta hiihdon harjoitteluun, on mahdollista löytää hiihdon hurma.

Hiihtotyylejä on kaksi: perinteinen ja vapaa. Kummallekin tyylille on myös kehitetty useita tekniikoita, joita voi käyttää maastonkohtien mukaan kuin vaihteita autossa. Pienemmillä vaihteilla on enemmän vääntöä ja niillä päästään jyrkempiä mäkiä, kun taas suuremmilla vaihteilla päästään kovempaa. Ladulla etenemiseen riittävät erinomaisesti perustekniikat, mutta kehittymisen myötä tarve ja halu muiden tekniikoiden oppimiseen kasvaa.

Hiihtokoulu tarjoaa oppia ja neuvoja hiihdon perusasioihin, välineiden valintaan ja hankintaan, voiteluun, hiihtotekniikkaan sekä harjoitteluun.

Lue lisää

Perjantaivieras #39: Samuli Vasala

Tämän lisäksi hän auttaa mm. Suomen Urheiluliittoa heidän kumppanihankinnassa ja hänen yrityksensä toteuttaa erilaisia sponsorointiin ja varainhankintaan liittyviä konsultaatiohankkeita. Samulin perheeseen kuuluu erityisopettajana toimivan Kirsi-vaimon

Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Talviset massahiihdot ovat monille hiihtäjille tuttuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet hiihdon harrastajat ovat niihin osallistuneet ja myös TV:n välityksellä on saatu Suomessakin seurata Ski

Perjantaivieras #38: Minna Arve

Perhe on Minnalle tärkeä osa elämää. Minna kuitenkin myöntää, että työ vie aikaa perheeltäkin ja kalenterin suunnittelu etukäteen on sen vuoksi tärkeässä roolissa. Minnalle suunnitelmallinen liikkuminen

Perjantaivieras #37: Jarkko Nordlund

Näiden lisäksi hän toimii useiden eri aloilla toimivien yhtiöiden hallituksissa sekä kasvuyhtiöiden sparraajana ja neuvonantajana. Jarkon aktiiviseen perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta ja vauhdikas labradori-Frida. 

Ravinto ja neste pyöräilyssä

Treenin kannalta ravitsemuksessa on hyvä muistaa kolmen kohdan sääntö, eli mitä syöt ennen, aikana ja jälkeen harjoittelun. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi nuo kaikki kolme kohtaa pitää