URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

TRIATHLONKOULU

Vaihdot – triathlonin neljäs laji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Usein puhutaan, että vaihdot ovat triathlonin neljäs laji. Etenkin lyhyillä matkoilla vaihtoalueen toiminnalla voi olla suurikin merkitys sijoitukseen ja loppuaikaan. Vaihdossa ei kannata viettää ylimääräistä aikaa, joten vaihtoalueen toiminta on syytä suunnitella huolella.

Ennen kilpailua

Laita varusteet järjestäjien ohjeiden mukaisesti pusseihin/laatikoihin. Tarkista huolellisesti, että varusteet ovat oikeissa pusseissa ja että kaikki tavarat ovat mukana. Vie tarvikepussit omille paikoilleen.

Uinti – Pyörä

Matkalla rannasta vaihtopaikalle, voi alkaa riisua märkäpukua. Vaihtoalueella puku riisutaan kokonaan ja varustekassista otetaan kypärä ja tarvittavat lisävälineet (aurinkolasit, geeliä, tuuliliivi, sukat jne). Pyöräilykengät voivat olla valmiina pyörässä tai sitten ne laitetaan tässä vaiheessa jalkaan. Paljain jaloin on helpompi ja nopeampi juosta, joten usein tavoitteellisemmat kisaajat laittavat kengät polkimiin. Tällöin pyörän kanssa juoksua, pyörälle nousua ja kenkien pukemista liikkeessä on syytä harjoitella riittävästi.

Pyörä – Juoksu

Kengät voidaan jättää polkimiin kiinni ja edetä paljain jaloin tai sitten pyöräkengillä kohti juoksuvaihtoa. Pyörältä noustaan sille määrätyssä kohdassa, jonka jälkeen pyörä viedään omalle paikalleen ja otetaan varustepussi. Varusteet vaihdetaan vaihtoalueella ja jatketaan matkaa kohti maalia.