URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

TRIATHLONKOULU

Triathlonia perusvarusteilla

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Alkuun pääsee pienillä varustehankinnoilla. Kun harrastamisesta tulee pysyvää, matkat pitenevät ja oma vaatimustaso lisääntyy, on aika laajentaa varustevalikoimaa.

Oikeat ja tarkoitukseen soveltuvat varusteet ovat tärkeitä mukavuus- ja turvallisuustekijöitä myös triathlonissa. Useimmille ensimmäinen triathlonkilpailukokemus on ns. matalan kynnyksen sprinttikilpailu tai rento pikkukilpailu, joissa molemmissa on mahdollista uida lyhyt uinti ilman märkäpukua.

Hanki maltilla

Hankinnoissa kannattaa pitää järki kädessä, sillä suurin parannus omaan suoritukseen saadaan aikaan harjoittelemalla oikein ja säännöllisesti. Usein varustehankintoihin vaikuttavat tunneperäiset seikat käytännöllisyyden ohella.

Pakollisia varusteita ovat jarrullisen pyörän ja asun lisäksi pyöräilykypärä ja lenkkikengät. Uimalasit ja -lakki, juomapullo ja aurinkolasit ovat plussaa. Jos päädyt lainaamaan tai vuokraamaan kilpailua varten märkäpuvun tai pyörän, tutustu etukäteen lainavarusteisiin. Varsinkin lainapyörällä ajaessa on syytä itse varmistaa sekä pyörän toimivuus että ajoasento.

Triathlonasu

Triathlonharjoittelussa voi käyttää millaisia vaatteita vain, mutta kilpailussa triathlonasu on lyömätön. Triathlonasuja on yksiosaisina haalareina sekä kaksiosaisina housu- ja yläosaversioina. Haalari on ihonmyötäinen ja uusimmat mallit ovat myös hihallisia. Kaksiosaisen asun kanssa on helpompi asioida tarvittaessa vessassa ja kaksiosaisena asukokonaisuutta voi varioida paremmin.

Triathlonasujen materiaali on miellyttävää ja se kuivuu erityisen hyvin uintiosuuden jälkeen.

Triathlonhousuissa on ohut pehmuste, joka on poikkeuksetta normaalia pyöräilyhousun pehmustetta pienempi. Näin housuilla on mukavampi juosta. Triathlonasuissa on myös pieniä taskuja, joihin on helppo laittaa esimerkiksi energiageelejä.

Pitkissä ja aurinkoisissa kilpailuissa kannattaa käyttää lippahattua tai lippaa sekä aurinkolaseja suojaamaan päätä ja silmiä auringolta.

Kilpailunumeron voi kiinnittää hakaneuloilla joko aivan tavalliseen kuminauhaan tai tarkoitusta varten kehitettyyn numerovyöhön.