URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Vappu-hiihdot Lahdessa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Lahti on Suomen hiihtopääkaupunki. Tästä saatiin vahva osoitus vappuaattona, kun ensilumenladulla järjestetty Vappu Maili keräsi ladulle monisatapäisen hiihtäjäjoukon.

Hiihtokausi on ollut ennätyspitkä Etelä-Suomessa. Tästä nähtiin hieno esimerkki, kun Lahdessa järjestettiin tänään Vappu Maili. Lumetettua reittiä riitti tosin melkein kolmen kilometrin kierros, mutta niin riitti hiihtäjiäkin. Jo aamupäivän aikana ladulla nähtiin lähes 500 hiihtäjää.

– Tämä yllätti kyllä meidätkin myönteisesti. Yöllä oli pakkasta, joten latu oli todella hienossa kunnossa aamun tuntien aikana. Hiihtäjiä riitti ja monet olivat pukeutuneet vappuhenkiseen asuun. Upea vappuaatto, yksi tapahtuman puuhamiehistä Antti Hagqvist kommentoi.

Tapahtuman järjestivät The Home of Sports, CustomSki, CustomSports ja Lahden kaupunki. Hiihtäjille oli tarjolla simaa, keksejä ja suklaata ja poikkeuksellisen hienot vappuolosuhteet.  

Lahdessa ei ole koskaan hiihdetty hoidetuilla laduilla näin myöhään. Lumipatja ensilumenladulla on niin paksu, että hiihtäminen onnistuu vielä pitkään. Juhannushiihtojen mahdollisuuttakin väläyteltiin. Ensi talveksi varastossa on kunnon lumimäärä, joten on varmaa, että tulevanakin talvena Lahdessa hiihdetään.

Tapahtuman järjestivät:
• The Home of Sports
CustomSki
CustomSports
Lahden kaupunki

Lue lisää

Perjantaivieras #13: Samuel Pökälä

31-vuotias Samuel Pökälä harrasti nuorempana suunnistusta ja hiihtoa. Noin 15-vuotiaana hän siirtyi maastopyöräilyyn ja pyöräsuunnistukseen. Vuonna 2012 hän vaihtoi pyöräsuunnistuksen maantiepyöräilyyn, jossa hän kilpaili Suomessa

Perjantaivieras #12: Kai Söderdahl

Sinulla on takana todella pitkä ura triathlonin parissa. Mikä motivoi edelleen jatkamaan lajin parissa? – Tuota kysymystä minulta on tivattu paljon viimeisen 20 vuoden aikana.

Perjantaivieras #11: Kati Nyman

Katille liikunta on ollut luonteva osa elämää lapsesta asti. Monipuolisemman liikunnan hän aloitti parikymppisenä opiskeluaikana. Tavoitteellisemmin hän on treenannut varsinkin juoksua viimeiset 15 vuotta. Nykyisin

Perjantaivieras #10: Jussi Veikkanen

Jussi Veikkasen ura ammattilaisena päättyi vuonna 2015, mutta hän toimii edelleen maantiepyöräilyn ytimessä, ranskalaisen Groupama-FDJ-tallin joukkueenjohtajana. Parhaillaan Jussi on mukana Italian ympäriajossa, joka käynnistyy Unkarista perjantaina

Kohti Downhill Swim -tapahtumaa

Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan pareittain 12 tai 24 kilometriä Oulankajoella. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Ruka-Kuusamon ja Metsähallituksen kanssa. Tapahtuman järjestäjä on Ironcoaching Oy. Tapahtuma