URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #6: Katariina Laakkonen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Nuorena Katariina Laakkonen kilpaili niin triathlonissa kuin maantiepyöräilyssäkin. Katariinan parhaimmat saavutukset ovat triathlonin nuorten EM-kulta ja pyöräilyssä paritempon SM-kulta sekä tempon nuorten SM-kulta ja naisten pronssi.

Nykyisin Katariina Laakkonen toimii start-up sijoittajana sekä on hallituksen jäsenenä useissa yrityksissä. Suomen Pyöräilyn hallituksen varapuheenjohtajan tehtävän lisäksi Katariina tekee töitä pyöräilyn eteen monella rintamalla. Hän on mm. ollut rakennuttamassa neljää BMX-rataa ja perustanut kaksi BMX-seuraa. Katariina konsultoi yrityksensä kautta kuntia BMX-ratahankkeissa.

Tämän vuoden suurin projekti on järjestää BMX:n PM-kisat uudella radalla Tuusulassa elokuussa. Katariinan poika Antti on miesten Suomen mestari BMX:ssa.

Mikä on mieluisin urheilulaji ja miksi?

– Pyöräily – niin maasto-, gravel-, maantie- kuin zwift-pyöräily ovat kivoja. Kaikkiin löytyy oma kalusto, maantielle ja maastoon jopa kahdessa maassa. BMX-pyöräilyssä olen mukana sitten muuten kuin itse ajamalla. Rakastan pyöräilyä. Olen siinä hyvä, ja teknisemmässä maastoajossa voin kehittyä edelleen. Hapenottokykyä ei enää astman takia juuri ole kisaamista varten, muuten saattaisin vielä mennä viivallekin. Maantiellä ja gravelissa etsin paitsi fyysistä haastetta myös maisemia ja elämyksiä. Maastossa haluan oppia lisää ja nyt pääsen kesällä melkein aloittamaan oppimisen alusta kun leikattu polvi sallii paluun maastoon parin vuoden tauon jälkeen. Suomessa on maailmanluokan maastopolkuja!

Mitkä sinulle on omassa liikkumisessa tärkeimpiä asioita?

– Pyöräily toimii minulla niin meditatiivisena kokemuksena, omien rajojen haastamiseen, uuden oppimiseen, uusien paikkojen tutkimiseen kuin ystävien seurasta nauttimiseen. Sopivasta määrästä liikuntaa tule hyvä olo. Kuntosaliharjoittelu on elintärkeää, huomaan vaikutukset välittömästi ryhdissä ja kehon valmiudessa muihin lajeihin. Lisäksi sillä suojelen itseäni uusilta vammoilta ja kuntoudun entisistä.

Millainen penkkiurheilija olet?

– Olen aikamoinen penkkiurheilija aina välillä. Seuraan TV:stä ja somesta ehkä eniten tennistä. Harmittaa kun vammojen takia sen pelaaminen tuskin enää onnistuu. Lisäksi seuraan pyöräilyn eri alalajeja ja nykyään myös Formuloita jonkin verran. Hiihto ja yleisurheilu ovat mukavia seurata, mutta en fanita ketään tai mitään. Joukkuelajeja en ole vielä löytänyt. Tietty jääkiekon olympiafinaali, jossa Suomi on mukana, on poikkeus.

Katso Katan kuulumiset videolta:

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen