URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #5: Riku Aalto

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Riku Aaltoa tituleerataan usein personal trainingin uranuurtajaksi Suomessa. Riku on vaikuttanut PT-alalla valmentajana, kouluttajana ja kehittäjänä noin 25 vuoden ajan. Riku on kirjoittanut noin 30 kirjaa ja satoja artikkeleita liikunnasta, terveydestä ja ravinnosta. Nykyisin Riku työskentelee Impulssi Valmennus Oy:ssä.

– Pohjakoulutukseltani olen fysioterapeutti, mutten ole tehnyt päivääkään työtä kuntoutusalalla, vaan jatkoin opintoja ammattivalmentajaksi ja työskentelin eri urheilulajien parissa fysiikkavalmentajana ennen personal trainingiin hurahtamistani. Oma urheilutaustani painottuu palloilulajeihin, joista neljää (jääkiekko, jalkapallo, jääpallo ja kaukalopallo) olen pelannut eri ikäluokkien SM-tasolla. Edellisten lisäksi on jokunen kalottimaaottelu tullut pelattua salibandyakin.  

Mikä motivoi tekemään työtä suomalaisten hyvinvoinnin hyväksi? 

– Kyllä motiivini ovat osin melko itsekkäät. Suhtaudun liikuntaan ja terveyden edistämiseen intohimoisesti ja nautin todella työstäni. Vähintään yhtä tärkeä motivaattori on kuitenkin merkityksellinen työ ja muiden auttaminen. On upeaa saada ihmisiä innostumaan ja ennen kaikkea onnistumaan muutoksessaan. Nykyisessä, istumiseen kannustavassa ja fyysisesti passivoivassa yhteiskunnassa elintapasairaudet sekä huonovointisuus lisääntyvät ja elämänhallintataidot tuntuvat luisuvan käsistämme. On hienoa kyetä auttamaan ihmisiä oman hyvinvointinsa, elinvoimaisuutensa ja onnellisuutensa lisäämisessä.

Mikä on oma suosikkikuntoilulaji & urheilulaji ja miksi? 

– Liikunnan suhteen olen melko kaikkiruokainen, mutta enää en treenaa räkä poskella tai otsasuoni pullollaan. Liikunnassa pitää mielestäni olla iloa ja sen pitää tuottaa mielihyvää. Toki välillä mennään lujaakin, muttei väkisin ja pakottamalla. Pyrin aina mitoittamaan treenit omiin voimavaroihin sekä fiiliksiin, joten väsyneenä treenaan elpymismeiningillä ja palautuneena voin sitten kokeilla vähän rajojakin.

Omia suosikkilajeja ovat pallo- ja mailapelit, kuten padel, kaukalopallo ja jääkiekko sekä aerobiset ulkoliikuntalajit, kuten fatbike-pyöräily, sup-lautailu, melonta ja hiihto. Salitreenikin maistuu, muttei enää niinkään kehonmuokkausmentaliteetilla, vaan suorituskykyreserviä mielihyvälajeja varten kasvattaen.

Millainen penkkiurheilija olet? Mikä on mieluisin penkkiurheilulaji ja miksi? 

– Kaikki penkkiurheilu maistuu. Mielenkiinnolla seurasin talviolympialaisten aikaan hiihtoa, kelkkailua, alppilajeja ja curlingiakin. Suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin joukkuepalloilulajeihin, kuten jääkiekkoon, jalkapalloon, lentopalloon ja korikseen.

Omat vinkit lukijoille hyvinvointiin ja liikunnan aloittamiseen/motivaation ylläpitämiseen. 

– Jos olet liikunnan suhteen aloittelija, niin unohda kokonaan teho ja kesto. Älä siis käytä itsekuria treenien toteutukseen, vaan ainoastaan siihen, että kampeudut ylös sohvalta ja lähdet liikkumaan. Koeta löytää itsellesi mieleisimmät lajit ja liiku mieluummin innostuksen, kuin itsesi ruoskimisen asenteella. Kun löydät itsellesi sopivan ”mielihyvälajin”, on sen innoittamana helpompaa motivoitua perustreenienkin (lihaskuntotreenit, lenkkeily yms.) toteuttamiseen, jotta lempilaji sujuisi seuraavalla kerralla taas hieman paremmin. 

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen