URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #38: Minna Arve

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Minna Arve on Turun pormestari, jonka päivät ja viikot ovat usein työntäyteisiä, mutta samalla mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Minna perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi tytärtä. Minnan filosofia liikkumisen suhteen on se, että liikunnan pitää pääsääntöisesti antaa enemmän energiaa kuin kuluttaa sitä.

Perhe on Minnalle tärkeä osa elämää. Minna kuitenkin myöntää, että työ vie aikaa perheeltäkin ja kalenterin suunnittelu etukäteen on sen vuoksi tärkeässä roolissa. Minnalle suunnitelmallinen liikkuminen on todella tärkeää, jotta liikunta ei kuormita liikaa perheen yhteistä aikaa. 

Kuinka liikunnallinen / urheilullinen oli lapsuutesi? 

Olen liikkunut lapsesta asti paljon. Olen harrastanut kaikenlaista, mutta en kovin tosissani. Olen pelannut koripalloa, harrastanut yleisurheilua ja taekwondoa, mutta vasta aikuisiällä olen innostunut liikkumaan enemmän ja tavoitteellisemmin. 

Mitä urheilu sinulle antaa ja mikä siinä on parasta? 

Urheilu antaa minulle omaa aikaa: toisaalta aikaa rauhoittua ja toisaalta myös mahdollisuutta miettiä rauhassa työasioita. Usein joku vaikea asia saa uuden näkökulman kesken lenkin. Urheilu antaa myös energiaa ja hyvää oloa, erityisesti nyt, kun kunto on aika hyvä.

Onko sinulla urheilun tai liikunnan suhteen joitain tavoitteita / unelmia, jotka haluaisit vielä toteuttaa?  

Aion kesäkuussa juosta koko ajan kovempaa ja helpommin. Haluan myös oppia uimaan vapaauintia kunnolla ja osallistua jatkossa triathlonkisoihin. Viime kesänä kokeilin Challenge Turussa triathlonin sprinttimatkaa ja vaikka kokemus olikin aika rankka, se jätti hiukan ajatusta siitä, että voisin joskus kokeilla sitä toistekin. Olen nyt jo reilut puoli vuotta opetellut vapaauintia ja se on todella vaikeaa, vaikka se on myös samalla erinomaista aivojumppaa! 

Mikä on paras muistosi liikunnan parista? 

Ensimmäinen puolimaratonini oli aikanaan aivan käsittämätön itsensä ylittäminen, sitä en unohda koskaan. 

Mitä terveisiä haluat lähettää The Home of Sports lukijoille? 

Kiireiseenkin aikatauluun mahtuu hyvin suunnitellen tavoitteellista liikkumista, joka antaa energiaa arkeen, työhön ja itselleen hyvää oloa. Ja vaikka siihen ei olisi mahdollisuutta, jokainen voi valita esimerkiksi arjessaan tapoja, joilla fyysistä aktiivisuutta voi lisätä päivään. Päätös vaikka siitä, että kävelee aina rappuset, kun kerroksia on alle viisi, on selkeä ja konkreettinen tavoite. Urheilu ja liikunta on aivan mahtava tapa ottaa itselleen aikaa, kun voi lähteä vaikka kävelylle ja kuunnella samalla kirjaa.  

Lue lisää

Perjantaivieras #39: Samuli Vasala

Tämän lisäksi hän auttaa mm. Suomen Urheiluliittoa heidän kumppanihankinnassa ja hänen yrityksensä toteuttaa erilaisia sponsorointiin ja varainhankintaan liittyviä konsultaatiohankkeita. Samulin perheeseen kuuluu erityisopettajana toimivan Kirsi-vaimon

Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Talviset massahiihdot ovat monille hiihtäjille tuttuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet hiihdon harrastajat ovat niihin osallistuneet ja myös TV:n välityksellä on saatu Suomessakin seurata Ski

Perjantaivieras #37: Jarkko Nordlund

Näiden lisäksi hän toimii useiden eri aloilla toimivien yhtiöiden hallituksissa sekä kasvuyhtiöiden sparraajana ja neuvonantajana. Jarkon aktiiviseen perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta ja vauhdikas labradori-Frida. 

Ravinto ja neste pyöräilyssä

Treenin kannalta ravitsemuksessa on hyvä muistaa kolmen kohdan sääntö, eli mitä syöt ennen, aikana ja jälkeen harjoittelun. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi nuo kaikki kolme kohtaa pitää

Ajotekniikka

Vaikka kampien liikerata määräytyy automaattisesti, ei pyörittäminen ole aivan näin yksinkertaista. Tasaista pyöritystä pitää harjoitella, jotta polkeminen ei ole pelkkää ylös-alasliikettä. Ilman lukkopolkimia ei ole