URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #37: Jarkko Nordlund

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Luovuudesta ja muutosjohtamisesta tunnettu, kokenut yritysjohtaja Jarkko Nordlund omaa yli 20 vuoden käytännön työkokemuksen useiden modernien digitaalisten viihdeyhtiöiden johtamisesta sekä Suomessa että kansainvälisesti. Jarkko työskentelee nykyisin 8 Media Venturesin partnerina sekä VALOR Partnersin principalina.

Näiden lisäksi hän toimii useiden eri aloilla toimivien yhtiöiden hallituksissa sekä kasvuyhtiöiden sparraajana ja neuvonantajana. Jarkon aktiiviseen perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta ja vauhdikas labradori-Frida. 

Kuinka liikunnallinen / urheilullinen oli lapsuutesi?

Liikunta on aina ollut osa elämää ja lapsena harrastin lentopalloa, jääkiekkoa, yleisurheilua ja kesäisin jalkapalloa. Lentopallon parissa sitten vierähti aktiivisesti vielä lukio-aikakin, kunnes alkoi maistumaan salitreeni ja yliopisto. Minkäänlaista vakavasti otettavaa kestävyyslajia ei omasta nuoruudesta löydy.

Mitä urheilu sinulle antaa ja mikä siinä on parasta?

Aktiivinen liikkuminen on aina tasapainottanut omaa aktiivista luonnettani ja näin liikunnasta on muotoutunut huomaamattakin osa omaa persoonaa. Nautin urheilusta. Harrastan ja kokeilen mielelläni eri lajeja, vaikka en niissä maailmanmestari olisikaan. Eri lajien parissa olen päässyt liikkumaan, tapaamaan ja ystävystymään aivan upeiden ihmisten kanssa. Erilaiset liikuntakokemukset ja samanhenkinen positiivinen seura on aina parasta treenistä sekä tapahtumasta toiseen.   

Onko sinulla urheilun tai liikunnan suhteen joitain tavoitteita / unelmia, jotka haluaisit vielä toteuttaa? 

Unelmia tottakai nuorella miehellä on aina! Juuri tällä hetkellä nautin kuitenkin siitä, että saan treenata päivittäin terveenä kohti erilaisia haasteita. Tähän vuoteen olen saanut jo tasatyöntää Marcialongaa, treenata Lapissa, nautiskella Lahden 8 tunnin hiihdossa, juosta Pariisin Maratonia, kisata Mallorcan Ironmania ja niin edelleen. Oma unelmani on saavuttaa sellainen kuntotaso, että voisin jatkaa monipuolista eri lajien kisailua vielä vuosikymmeniä. Ja nyt tietenkin: RuisRock Golf heinäkuussa, Kööpenhaminan IM elokuussa ja jos saisi poluilla juostua 100km syys-lokakuussa 2023 – ja väliin jotain ylläriä… Kun täytän ensi vuonna 50v, niin alan bodaamaan täysillä.  

Mikä on paras muistosi liikunnan parista?

Oma lapsuus erilaisissa joukkuelajeissa, samoin kuin päivittäisten pihapelien höntsäilyt kaikkien naapuruston tyyppien kanssa. Seuroissa treenattiin vakavammin, mutta omiin pihapeleihin haettiin siis aivan kaikki mukaan. Vastaavaa vaihtelua tiukan kisapainamisen, sekä leikkimielisen kisailun välillä, taidan hakea nyt astetta vanhempanakin.

Mitä terveisiä haluat lähettää The Home of Sports lukijoille?

Tämän foorumin lukijat ovat todellisia liikkumisen ammattilaisia, nautitaan siis liikkumisesta!

Haluan samalla ISOSTI kiittää kaikkia lukemattomia henkilöitä siitä mahdottoman lämpimästä ja ennakkoluulottomasta vastaanotosta, mistä olen saanut nauttia astuessani tänne pimeän kestävyysurheilun puolelle. Vinkkejä, kannustusta, uusia ystäviä, treeniseuraa sekä kaikkea muuta mahdollista ja aina niin positiivisessa hengessä. Aivan mahtava yhteisö! Ja joka päivä on ilo tutustua uusiin mahtaviin ihmisiin. Nyt triathlonissa treenaan itseäni varten ja kisaan oman itseni kanssa. Lämpimät terveiset omalle 4SpeedTriathlonin porukalle, jossa en kenties ole seuran nopein mutta kenties notkein… 

 

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä