URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #36: Antero Manninen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Antero Manninen on muusikko ja sellisti. Hän on entinen Apocalyptican jäsen ja soittaa tällä hetkellä Sinfonia Lahdessa. Anteron perheeseen kuuluu vaimo Anu ja kaksi kissaa.

Kuinka liikunnallinen / urheilullinen oli lapsuutesi?

Nuorena treeni keskittyi sellonsoittoon, opiskeluaikana alkoi kiinnostaa raastava juoksu soittamisen vastapainona.

Mitä urheilu sinulle antaa ja mikä siinä on parasta?

Urheilu on ollut minulle tapa tyhjentää päätä ja saada mahdollisuus nauttia pitkäjänteisestä harjoittelusta, jota olen koko ikäni tehnyt myös sellon kanssa. Raastavan treenin tai kisan tarjoamat endorfiinit ovat tavallaan sukua esiintymisistä irtoaville dopamiineille. Triathlon-kisoissa pääsee hakemaan ja laventamaan fyysisen ja henkisen kestokyvyn rajoja.

Onko sinulla urheilun tai liikunnan suhteen joitain tavoitteita / unelmia, jotka haluaisit vielä toteuttaa?

Pitkään tavoitteenani oli Ironmanin sub10h ja puolimaraton juosten (eli alle 4min/km), jotka lopulta saavutinkin, mutta tällä hetkellä keskityn lajiin, josta nautin eniten eli pyöräilyyn.

Mikä paras muistosi liikunnan parista?

Monet triathlon-kisat ovat olleet ikimuistoisia kärsimysnätelmiä, mutta hienoja liikuntamuistoja tuli Apocalyptican monen viikon mittaisilta kiertueilta, joiden aikana tapanani oli tutustua uusiin kaupunkeihin lenkkeillen. Esimerkiksi vuoden 2017-18 kiertueella kävin lenkillä yli 100:ssa eri kaupungissa.

Mitä terveisiä haluat lähettää The Home of Sports lukijoille?

Pyrin tasaisin väliajoin muistuttamaan itseäni nauttimaan treeneillä hankitusta hyvästä kunnosta. Treenihän tuntuu aina yhtä pahalta, vaikka vauhti kasvaa. Kannattaa siis välillä irrottautua treeniohjelmasta ja tehdä jotain älytöntä. Why? Because I fucking can!

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta