URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #35: Jukka Aallikko

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Jukka Aallikko työskentelee Imatra Base Camp Oy:ssä toimitusjohtajana. Jukan työtehtävien vastapainona on aina ollut urheilu sen eri muodoissa.

Jukan työura on sisältänyt pääosin myynnin ja markkinoinnin johtotehtäviä. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo, kolme aikuista lasta ja nyt myös kaksi lastenlasta. Urheilu on ollut heidän perheessä aina vahvasti läsnä ja Jukka on iloinen, että tällainen elämäntapa on tarttunut myös jälkikasvulle.

Kuinka liikunnallinen / urheilullinen oli lapsuutesi?
Aktiiviurheiluaikana lajini oli jalkapallo, joka edelleen on lähellä sydäntäni. Lapsuus, nuoruus ja aikuisikä noin kolmekymppiseksi meni pallon perässä. Laji on todella vaativa ja monipuolisuutta edellyttävä, joten lajiharjoittelun ohella mm. juokseminen ja kuntosalit olivat tärkeä osa harjoittelua. Pelasin keskikentällä, joka erityisesti edellytti hyvää kestävyyttä. Cooper-testissä oma enkka on tai oli 3600 metriä. Siitä on on ollut helpohko siirtyä pyöräilyn pariin.

Mitä urheilu sinulle antaa ja mikä siinä on parasta?

Tuossa jo mainitsinkin, että urheilu on aina ollut kohtuullisen vaativan työtehtävieni vastapainona. Minulle urheilu on elämäntapa, joka kulkee mukanani menin sitten minne tahansa. Se on myös tietenkin tärkeä osa terveellisiä elämäntapojani. Nykyään ykköslajini on pyöräily, josta on tullut suorastaan intohimo minulle. Kaikki lähti aikanaan Imatralla järjestetyistä maastotriathlonin SM-kisoista. Toisena ”lajina” on kuntosalilla käynti. Pyöräily on avartanut minun maailmaani monella tavalla, myös käytännön tasolla, koska matkustamme paljon ja fillari on aina myös matkoilla mukana. Urheiluun liittyy vahvasti myös sosiaalisuus, joka tulee siinä sopivasti positiivisena lisänä. Lisäksi minulla, kuten varmaan kaikilla, on siellä taustalla aina se mahtavan onnistuneen urheilusuorituksen ja hikoilun jälkeinen tunne.

Onko sinulla urheilun tai liikunnan suhteen joitain tavoitteita / unelmia, jotka haluaisit vielä toteuttaa?
Tuntuu siltä, että elän jo tällä hetkellä hienoa urheilullista unelmaani. Saan olla terve ja liikkua kohtuullisen vapaasti, paljon rakastamani lajien parissa.
Toki maailmassa on vielä paljon nähtävää ja mikäs olisi sen parempi tapa tutkia uusia paikkoja kuin lisätä samalla pulssia ja nauttia maisemista pyörän selässä.

Mikä paras muistosi liikunnan parista?
Olen luonteeltani joukkuepelaaja, vaikka yksin tulee myös paljon urheiltua. Ehkä ne parhaat muistot urheilusta tulevat kuitenkin sieltä kauempaa, kun pelasin aktiivisesti futista. Joukkueen kanssa tehdyt ulkomaan reissut ovat jääneet pysyvästi mieleen. Aktiiviurani jälkeen valmensin pitkään, pääasiassa jalkapallojunioreita ja samoin hienot muistot heidän kanssa tehdyistä turnausmatkoista ovat jääneet mieleeni. Uusia urheiluun liittyviä muistettavia asioita kertyy varmasti vielä tulevaisuudessa.

Mitä terveisiä haluat lähettää The Home of Sports lukijoille?
Lähde liikkeelle, liiku vaikka sitten kävellen. Nauti kauniista luonnosta tai sitten vaikka maanteistä… pyöräillen!

”Sometimes an exercise is the all therapy you need”.

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta