URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #22: Tommi Kylliäinen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Tämän viikon perjantaivieraana on Tommi Kylliäinen. Tommi on ravivalmentaja ja innokas hiihtäjä.

Tommi valmentaa työkseen hevosia Lahden Jokimaalla. Hänellä on tällä hetkellä valmennuksessa noin 25 hevosta. Tommi asuu Hollolassa ja hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Vapaa-ajalla Tommi viihtyy hyvin hiihtoladulla.

Onko liikunta kuulunut aina harrastuksiisi? 

Kyllä, hiihtoa on tullut harrastettua melkein koko ikäni. Ala-asteikäisenä hiihdin kilpaa, mutta yläasteelle mentäessä hiihto jäi kokonaan harrastuksista pois. Minulla oli tuossa välissä jopa 10 vuotta taukoa hiihtämisestä. Tämän jälkeen aloin innostua hiihdosta uudelleen, kun liikkumattomuus alkoi näkyä omassa kropassa. 

Mitkä ovat itsellesi mieluisimmat tavat liikkua?

Hiihto on minulle ehdottomasti kaikista mieluisin tapa liikkua ympäri vuoden. Välillä käyn satunnaisesti myös juoksulenkeillä. Aktiivisemmasta lenkkeilystä olisi varmasti myös hyötyä hiihtoon. 

Mikä motivoi sinua liikkumaan? 

Liikkumaan minua motivoi yleiskunnon ylläpitäminen. Tämän avulla jaksan paremmin töissä. Liikunta edistää myös omaa hyvinvointiani.

Miksi hiihtäminen on parasta?

On tietysti olemassa paljon muitakin hyviä lajeja. Hiihto on mielestäni hyvä ja monipuolinen liikuntamuoto. Lahdessa ja Hollolan alueella on todella hyvät hiihtoladut. Jos en pystyisi hiihtämään, varmasti keksisin tilalle jonkun muun lajin.

Onko sinulla jotain tavoitteita hiihtoon? 

Tällä hetkellä hiihdän vain omaksi ilokseni, eikä minulla ole suurempia tavoitteita. En ole vielä ilmoittautunut mihinkään tapahtumaan tälle vuodelle, mutta aikaisemmin olen käynyt pitkän matkan kilpailuissa esim. Vasaloppetissa, Finlandia hiihdossa ja Italiassakin. Kun ilmoittaudun johonkin kilpailuun, silloin hiihtoon tulee enemmän tavoitteita ja ladulla tulee käytyä enemmän. Meinasin osallistua johonkin kilpailuun tänäkin vuonna, mutta en ole vielä päättänyt mihin.

Mikä on parasta sinun työssäsi? 

Valmentaminen ja hevosten kanssa touhuaminen. Tykkään olla paljon tekemisissä eläinten kanssa. 

Miten hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan sinua töissä?

Töissä ei väsytä niin paljoa ja muutenkin on parempi olo. Päivät ovat useasti töissä pitkiä, joten kunto täytyy olla kohdallaan. Työpäivän aikana selkä ja jalat ovat aika kovilla. Olen huomannut, että hyvä fyysinen kunto auttaa minua henkisestikin jaksamaan paremmin. Molemmat puolet täytyy siis olla kunnossa.

Mikä on hienoin hetkesi urheilun parissa?

Tietysti kaikki onnistumisen kokemukset. Kun olen työn kautta alusta lähtien valmentanut oman hevosen ja saavuttanut voittoja. Tämä on itselleni hyvin palkitsevaa ja silloin tiedän, että olen onnistunut. Vaikka oma hiihtoni ei ole niin tavoitteellista, saan siitäkin hyvää fiilistä, kun teen kovemman lenkin ja ylitän itseni. 

Tommin vinkit aloittelijalle hiihtoon: 

  • Lähde hiihtolenkille iloisella ja hyvällä fiiliksellä.
  • Jos tuntuu ettei tänään millään jaksa lähteä hiihtämään, jätä lenkki rohkeasti väliin.
  •  Muista kuunnella omaa kroppaa! 

Lue lisää

Finntriathlon Hall of Fame 7: Peter Adolfson

Jo heti ensimmäisenä vuotena Joronjälki täyttyi koko kilpailuviikoksi ihmisistä. Oheisohjelmaa riitti kyläläisille kuin myös kilpailijoille. Joronjäljen piha toimi myös vuonna -83 kilpailuiden maali- ja tapahtumakeskuksena.

Perjantaivieras #29: Simo-Viljami Ojanen

Simo-Viljami Ojanen on toiminut Electrofit nimisen yrityksen yrittäjänä vuodesta 2011 alkaen. Hän valmentaa pääasiassa kuntoilijoita, mutta myös kilpaurheilijoita. Simon perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Kahdeksan tunnin hiihtopäivä Lahdessa

8 tunnin hiihto järjestettiin Lahden ensilumenladulla. Tapahtumakeskuksena toimi CustomSkin myymälä. Reittinä käytettiin 3,15 km kierrosta, joka on tasainen, mutta sisältää pieniä mäkiä. Jo alusta asti

Finntriathlon Hall of Fame 6: Antero Puolakka

Antero oli ammatiltaan poliisi, joten hänen vastuualueisiinsa kuuluivat kaikki tapahtuman lupa-asiat, liikennejärjestelyt ja järjestyksenvalvonta. Varsinkin liikennejärjestelyt olivat erittäin mittavat ja parhaimmillaan niihin osallistui poliisipartioita Joroisista,