URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #19: Maret Nurm

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Perjantaivieraana on tällä kertaa innokas kestävyysliikkuja Maret Nurm, joka työskentelee Head of Business Controlling -tehtävässä Holiday Clubilla. Helsingin keskustassa asuva Maret on kotoisin Virosta, josta hän muutti Suomeen opiskelemaan vuonna 1993.

Mistä innostus liikuntaan on syntynyt?

Olen harrastunut liikuntaa aina. Liikuntainto lähti kotoa, kun harrastimme siskon kanssa molemmat paljon urheilua. Setäni houkutteli minut juoksuklubiin, kun olin lukioikäinen. Nuorempana harrastin myös sulkapalloa, lentopalloa ja melontaa. Yliopistoaikana innostuin kestävyysurheilusta – suunnistuksesta, juoksusta ja hiihdosta. Sitten tuli vaihe, jossa harrastin yli 10 vuotta ryhmäliikuntatunteja, kunnes kyllästyin ja aloin juosta maratoneja. Triathlonista innostuin ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten, mutta se jäi, kun en oppinut uimaan. Tällä hetkellä yritän oppia uimaan ja tavoitteena on ensi kesänä ensimmäinen puolimatka.

Millainen liikkuja olet?

Olen monipuolinen liikkuja. Tykkään treenata monia eri lajeja ja osallistun aina välillä erilaisiin kilpailuihin. Viime vuonna osallistuin Lapponia-hiihdon pitkille matkoille, No War 100 km -hiihtoon sekä Vierumäen ja Joroisten triathlonin perusmatkoille ja Helsingin puolimaratonille. Tykkään haastaa itseäni liikunnassa, mutta en ota turhaa stressiä. Liikunnan pitää olla myös hauskaa. Minut on helppo houkutella mukaan erilaisiin tapahtumiin.

Mikä on tällä hetkellä suosikkilajisi?

Mieluisin liikuntamuoto on tällä hetkellä hiihto – sitä tulee tehty eniten talvisin. Kesällä harrastan eniten pyöräilyä.

Mikä liikunnassa on parasta?

Liikkumisessa parasta on yhdessä treenaaminen, kunnon ylläpitäminen ja kehittyminen. Olen saanut paljon hyviä ystäviä liikunnan kautta. Erityisesti triathlonin harrastamisen kautta on muodostunut treeniporukka, jossa tykkään treenata. Liikunnan avulla jaksan myös paremmin arjessa ja pysyn terveenä.

Lue lisää

Finntriathlon Hall of Fame 7: Peter Adolfson

Jo heti ensimmäisenä vuotena Joronjälki täyttyi koko kilpailuviikoksi ihmisistä. Oheisohjelmaa riitti kyläläisille kuin myös kilpailijoille. Joronjäljen piha toimi myös vuonna -83 kilpailuiden maali- ja tapahtumakeskuksena.

Perjantaivieras #29: Simo-Viljami Ojanen

Simo-Viljami Ojanen on toiminut Electrofit nimisen yrityksen yrittäjänä vuodesta 2011 alkaen. Hän valmentaa pääasiassa kuntoilijoita, mutta myös kilpaurheilijoita. Simon perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Kahdeksan tunnin hiihtopäivä Lahdessa

8 tunnin hiihto järjestettiin Lahden ensilumenladulla. Tapahtumakeskuksena toimi CustomSkin myymälä. Reittinä käytettiin 3,15 km kierrosta, joka on tasainen, mutta sisältää pieniä mäkiä. Jo alusta asti

Finntriathlon Hall of Fame 6: Antero Puolakka

Antero oli ammatiltaan poliisi, joten hänen vastuualueisiinsa kuuluivat kaikki tapahtuman lupa-asiat, liikennejärjestelyt ja järjestyksenvalvonta. Varsinkin liikennejärjestelyt olivat erittäin mittavat ja parhaimmillaan niihin osallistui poliisipartioita Joroisista,