URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kimmo Kananen tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen menestyneimmistä ja monipuolisimmista pyöräilijöistä Suomessa. Kimmolla on kymmeniä SM-mitaleita maantieltä, maastosta, radalta sekä cyclocrossista. Kimmo työskenteli pitkään Shimanolla ja nykyisin mies on töissä Cannondalella. Eli pyöräily on ja pysyy vahvana osana Kimmon elämää.

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä. 

Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa asiantuntijana Eurosportin ympäriajojen pyöräilylähetyksissä. 

Miksi pyöräily on parasta?  

– Rakastan nähdä uusia maisemia ja nauttia luonnosta. Minulle tärkeintä on saada rauhoittua pyörän päällä. Pyörän päällä on helppo keskustella kaikesta eikä hiljainen hetkikään tunnu koskaan liian pitkältä.

Mikä motivoi liikkumaan ja pitämään sinut kunnossa?  

– Kyllä se on hyvä olo ja sosiaaliset tilanteet. Varsinkin maantiellä on tärkeää, että ryhmä on hyvä. Maastossa viihdyn hyvin myös yksin. Jotenkin tuntuu hyvältä, kun saa antaa silmän levätä pyörän päällä ja katsella maisemaa.  

Kerro kolme itselle tärkeintä tavoitetta, jotka sinulla on liikunnassa?  

– Saan hyvää oloa, kun pystyn työntämään rajojani kauemmas. Joskus se voi olla tietty tehonumero, joskus se voi olla täydellisesti ajettu polku tai mutka ja joskus pelkästään uusi tie.

Olet kommentoimassa ympäriajoja Eurosportilla. Millainen kestävyyslaji tv-työ itsessään on?  

– Siinä on paljon samaa kuin muutenkin maantiekisassa eli alussa tulisi säästää paljon intoa loppua kohden. Työ sinällään alkaa jo paljon ennen lähetystä sillä tutkin reittiä ja mahdollisia taktiikoita ennen lähetystä. Yleensä kisan alussa varmistan säätiedotukset. Työ on raskasta jatkuvan keskittymisen vuoksi eikä lyhyet 3min mainoskatkot juurikaan tuo helpotusta varsinkin kun kisaa tulee seurattua niidenkin aikana jos on tärkeä kohta. Etapit ovat pitkiä joten tykkään käydä aamusta lenkillä ensin.  

Millä pyörällä ajat itse mieluiten? 

– Jokainen pyörä on ajamisen arvoinen. Tällä hetkellä tuntuu, että saan eniten hymyä gravelpyörällä. Toki myös sopivan tekninen ja hyvällä flowlla oleva maastopolku nostaa hymyä paljon. Tuntuu, että korona-aika hiukan pienensi maantieporukoita ja nosti kynnystä lähteä niihin, mutta eihän mikään voita takatuulta, auringonpaistetta ja hyvää porukkaa. Lyhyesti sanottuna tykkään valita pyörän mielialan mukaan.  

Millainen penkkiurheilija olet? Mitkä lajit sytyttävät?  

– Olen kovasti pyöräilykeskeinen, mutta olympialaiset ovat asia mikä sytyttää kovasti. Saatan seurata lajeja silmä kovana pitkiä pätkiä, vaikka en niitä muuten seuraisi tai olisi ennen seurannut. Arvostan huippu-urheilua ja ymmärrän miten paljon työtä ja uhrauksia sellainen vaatii joka lajissa.  

Oheisella videolla Kimmo kertoo, mitä asioita hän painottaa pyörän valinnassa.

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta