URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Perjantaivieras #13: Samuel Pökälä

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Perjantaivieraana on pyöräilyssä ja pyöräsuunnistuksessa menestystä saavuttanut Samuel Pökälä. Samuel kilpailee edelleen huipputasolla pyöräsuunnistuksessa ja maastopyöräilyssä yhdistäen harjoitteluun työ- ja perhe-elämän. Arkisin hän työskentelee OP:lla strukturoitujen sijoitustuotteiden parissa.

31-vuotias Samuel Pökälä harrasti nuorempana suunnistusta ja hiihtoa. Noin 15-vuotiaana hän siirtyi maastopyöräilyyn ja pyöräsuunnistukseen. Vuonna 2012 hän vaihtoi pyöräsuunnistuksen maantiepyöräilyyn, jossa hän kilpaili Suomessa ja ulkomailla vuoteen 2017 asti, jonka jälkeen hän siirtyi takaisin pyöräsuunnistukseen.

– Maastopyöräily on ollut koko ajan mukana, mutta toki maantiepyöräilyn kanssa se jäi vähemmälle. Nykyisin kisaan pyöräsuunnistuksessa ja maastopyöräilyssä, mutta ajan kyllä edelleen myös maantiellä paljon.

Mitkä ovat tavoitteesi?

– Tavoitteena on, ehkä vähän tylsästikin, kehittyä edelleen niillä resursseilla, mitkä ovat käytettävissä. Kun tunnit ovat rajalliset, on yritettävä tehdä asioita fiksusti ja kuunneltava omaa kroppaa. Se kiehtoo minua tällä hetkellä. Tykkään myös älyttömän paljon kisaamisesta ja toki tavoitteena on pärjätä pyöräsuunnistuksen KV-kisoissa ja maastopyöräilyssä Suomessa. Jos laji pitäisi valita, niin ehkä pyöräsuunnistus on tällä hetkellä ykkösenä.

Mitkä ovat mieleenpainuvimmat saavutuksesi?

– Viime vuoden kolme MM-kultaa pyöräsuunnistuksesta ovat yksi kohokohdista, mutta ehkä kuitenkin maantiepyöräilyn SM-kulta vuodelta 2015 on suoritus, jota arvostan eniten. Lähtökohdat kisaan olivat epävarmat, mutta onnistuin voittamaan, ja vielä tavalla, jota itse arvostan eli ajamalla pitkään irtiotossa ja ajamalla lopun soolona maaliin.

Mikä on ikimuistoisin kilpailusi?

– Hyvällä tavalla ikimuistoinen on varmaankin viime vuoden pyöräsuunnistuksen MM-kisojen yhteislähtökisa, jonka voitin. Tiesin, että moni tuttu seuraa kisaa ja tuntui todella hienolta voittaa kotikisoissa.

Millä pyörällä ajat mieluiten?

– Mieluiten maastopyörällä ja nimenomaan kisapyörällä, eli tällä hetkellä Specialized Epic -pyörällä.

Miten yhdistät kiireisen työn, perhe-elämän ja harjoittelun?

– Tästä menee iso kiitos vaimolle, joka jaksaa tukea minun urheiluani. Usein tulee treenattua iltaisin siinä vaiheessa, kun puolitoistavuotias tytär on menossa nukkumaan, joten treenit menevät monesti aika myöhään iltaan, mikä ei aina ole palautumisen kannalta optimaalisinta. Koen kuitenkin, että tärkeintä on viettää aikaa myös perheen kanssa ja koittaa jakaa vastuuta arjesta parhaan mukaan. Työskentelen kokopäiväisesti, joten illat ovat aika lailla ainoa aika treenata arkisin. Haluaisin opetella treenaamaan aamuisin ennen töitä, mutta tällä hetkellä on helpointa löytää aikaa iltaisin. Viikonloppuisin yritän sitten tehdä pidempiä treenejä ja viikon pääharjoituksia, jos ei ole kisoja.

Millainen penkkiurheilija olet? Mikä on mieluisin penkkiurheilulaji ja miksi?

– Tykkään seurata urheilua, erityisesti kestävyyslajeja. Toki aikaa ei ole nykyään ihan hirveästi katsella telkkaria, joten aika paljon tulee katsottua kisojen highlighteja. Lempparilaji on varmaankin maastopyöräily.

Kuva 1: Timo Mikkola

Kuva 2: Donatas Lazauskas

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen