URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Maantiepyöräilyn SM-kisat ajetaan tulevana viikonloppuna Porvoossa. Kisat alkavat perjantaina aika-ajopäivällä, jolloin kaikkien sarjojen tempot ajetaan. Lauantaina on naisten ja nuorten maantieajo. Sunnuntai huipentuu miesten ja alle 23-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailuun.

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine terävine nousuineen ja tiukkoine mutkineen. 

– ”Vanhankaupungin läpi menevä erittäin tekninen osuus tulee repimään joukon jo ensi kierroksilla nopeasti pitkäksi nauhaksi, joka jatkuu moottoritien takaiselle hiekkatieosuudelle. Vasta Myrskyläntien ja Tarmolan pätkä aina maalialueelle saakka voi kasata porukkaa uudelleen. Miesten kisassa pitkä matka ja rasittava rata tarkoittavat sitä, että vain pienempi osa ajajista kestää maaliin saakka. Kyseessä on raaka kisa, vain kovimmat kestävät leikin,” pohdiskelee päävalmentaja Myyryläinen. 

– ”Yleisön kannalta rata on todella herkullinen, se tuo kilpailijat vartin välein yleisön nähtäville maali- ja lähtöalueelle,” kertoo ratamestari Päivi Karhu, ja jatkaa ”Porvoo on Suomen kilpapyöräilyn pääkaupunki, meille on kunnia-asia, että rata on vaativa.” 

Aika-ajoa voi myös seurata lähtö- ja maalialueelta, sillä aika-ajon lähtö ja päätös ovat samassa paikassa. Aika-ajomatkan pituus vaihtelee sarjoittain. Perjantaina aika-ajot alkavat klo 12:00. Lauantaina naiset starttaavat maantieajoon klo 10:00 ja pojat U19 klo 13:00. Sunnuntain miesten ja U23-lähtö tapahtuu klo 10:00. 

Kilpailujen tärkeät koordinaatit, lähtö- ja maalialue sijaitsee Porvoossa Jernbölentiellä Tapani Löfvingin kadun risteyksen kohdalla. Maalialueelle tulee myös jättinäyttö, josta kisan seuraaminen on helppoa. Paikalla on yleisöä varten loistavaa mainetta maistuvalla ruoallaan saavuttaneen Tasten ravintola herkullisine lounaineen sekä Akilleen kioski, josta saa kahvia, virvokkeita ja makkaraa. Paikalla on helppo viettää vaikka koko päivän kisoja seuraten. 

Kilpailusivu

Naisten ja miesten maantieajosta tulee suora lähetys ISTV:ssä:

Lauantain lähetys

Sunnuntain lähetys

Kilpailuista nähdään myös koosteet AlfaTV:llä: 

Lauantaina klo 18:00-18:30 

Sunnuntaina klo 20:00-21:30 

Kuvissa viime vuoden Suomen mestarit Joona Henttala (IBD Cycling) ja Antonia Gröndahl (IK-32). 

Kuvat: Antti Ruotsalo 

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen