URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut ajettiin Porvoossa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Menneenä viikonloppuna Porvoossa ajettiin maantiepyöräilyn SM-kilpailut. Mestareita leivottiin niin maantiellä kuin aika-ajossa.

Anders Bäckman ajoi Suomen mestariksi. Kuva: Antero Piekiäinen

Miesten 178,5 km maantiekilpailuun starttasi yli 100 pyöräilijää. Kilpailussa ajettiin 17 kertaa reilun 10 km reittiä. Kilpailu sujui ennakko-odotusten mukaisesti ja vauhtia riitti heti alusta alkaen. Kova vauhti kasvatti irtiottoryhmän eroa muihin ja kilpailijajoukko harveni kunnolla. Viimeiselle 60 kilometrille kilpailun voittoa oli ratkomassa kuuden pyöräilijän ryhmä, joka vielä lopussa kaventui neljään pyöräilijään.

Kilpailu ratkesi loppukirissä, jonka vei IBD Cyclingin Anders Bäckman. Bäckmanin loppuaika 178,5 km reitillä oli 4.08,39. Hopealle kiri Jurvan Voiman Riku Övermark ja kolmanneksi Porvoon Akilleksen Antti-Jussi Juntunen. 

U23-mestaruuksista ajettiin samassa lähdössä. Mestaruuden vei IK-32:n Markus Knaapi. Hopealle ajoi Porvoon Akilleksen Jaakko Sillankorva. Pronssille ajoi TWD-Länkenin Axel Källberg.

Anniina Ahtosalo naisten maantiepyöräilyn Suomen mestariksi

Naisten 84 km kilpailussa pidettiin hyvää vauhtia alusta asti ja kuuden pyöräilijän ryhmä lähti omille teilleen jo kilpailun alkuvaiheessa. Kuusikko pysyi yhdessä viimeisille kilometreille saakka.

Antonia Gröndahl (IK-32) pääsi hieman irti viimeisellä kilometrillä, mutta loppusuoralla Anniina Ahtosalo (Korson Kaiku) ja Laura Vainionpää (Jurvan Voima) ehtivät vielä Gröndahlin edelle. Kärkikaksikon eroa tarkastettiin pitkään maalikamerasta ja senttipeli kääntyi Ahtosalon eduksi. Ahtosalon ja kärkikuusikon loppuaika 84 km reitillä oli 2.18,07.

Naisten maantiekilpailun mitalikolmikko. Kuva: Kalle Kotiranta

18-vuotiaiden naisten kilpailun nopein oli IK-32:n Erika Ingves, joka teki ratkaisevan iskun viimeisellä kierroksella. CCH:n Heidi Antikainen ajoi hopealle ja pronssia otti OP-P:n Anni Tapio.

Knaapi ja Ahtosalo aika-ajon Suomen mestareiksi

Aika-ajossa miesten ja alle 23-vuotiaiden miesten matkana oli 40,2 km. Päivän nopein, ja molemmat sarjat voittanut, oli IK-32:n Markus Knaapi, jonka loppuaika oli 49.49,84. Hopealle ajoi Jurvan Voiman Riku Övermark ja pronssille ajoi IK-32:n Markus Auvinen.

Naisten voittoon ajoi Korson Kaiun Anniina Ahtosalo, joka kellotti 39.10,23 ajan 27,5 km reitillä. Hopealle ajanut viime vuoden mestari TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen jäi Ahtosalolle 15 sekuntia. TriathlonSuomen Minna Koistinen oli kolmas.

18-vuotiaiden miesten voittoon ajoi CCH:n Anton Skutnabb. 18-vuotiaissa naisissa CCH:n Heidi Antikainen oli nopein. 

Lue lisää

Downhill Swim tarjoaa todellisen uintihaasteen

Kaksi kertaa järjestetty Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan 12 tai 24 km myötävirtaan Oulankajoessa, Oulangan kansallispuistossa. Tapahtuma saavutti jo ensimmäisenä vuonna suuren suosion, ja

Triathlonväki suuntaa katseet kohti supervuotta 2023

Vuonna 2023 Suomessa tehdään todellista triathlonhistoriaa. Lahdessa kilpaillaan IRONMAN 70.3 MM-kilpailut 26.–27.8. Tapahtuma kokoaa Lahteen 5500–6000 triathlonistia ympäri maailman. MM-kisoissa naiset ja miehet kilpailevat eri

Maantiepyöräilyn cup päätökseen

Seitsemän osakilpailua käsittäneen Maantiecupin päätöskilpailuna ajettiin 3. Helsinki Velotour Race. Miesten 152 km kilpailun voittoon ajoi Team Larunpyörä Cervelon Markus Auvinen ja naisten 72 km

IRONMAN Finland Tahkolla 13.8.2022

Triathlontapahtuma IRONMAN Finland Kuopio-Tahko järjestetään Tahkolla lauantaina 13.8. Samalla kilpaillaan triathlonin täysmatkan SM-mitaleista. IRONMAN on maailman suurin osallistuvien urheilutapahtumien brändi. IRONMAN-täysmatka on triathlonin kuninkuusmatka, jossa

Downhill Swim uitiin lähes 300 uimarin voimin

Downhill Swim on uniikki avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan 12 tai 24 km Oulankajoessa, Oulangan kansallispuistossa. Tapahtuma myytiin loppuun jo talven aikana. Tänä vuonna lämmin sää siivitti