URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Maantie Cup 2022 käynnistyi Porissa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Lattomeriajo käynnisti maantiepyöräilyn Maantie Cupin vuonna 2022. Sekä miesten että naisten kilpailu ratkesi loppukirissä. Voittoihin ajoivat Aino Hämäläinen ja Anton Skutnabb.

Naisten 50 km kilpailun voiton vei Team Henttala Development / Porin Tarmon Aino Hämäläinen. Toiseksi tuli Reaktor Stanga Racingin Sanna Mäkinen ja kolmanneksi IK-32:n Erika Ingves.

– Vaikean viime kauden jälkeen tuntuu tosi hyvältä. Jalat olivat hyvät ja palauduin nopeasti iskuista kilpailussa. Loppukiri lähti vahvasti, Hämäläinen kommentoi.

Miesten 113 km kilpailun vei nimiinsä 18-vuotias CCH:n Anton Skutnabb. Selkeään kirivoittoon ajanut Skutnabb sai palkintokorokkeelle seuraa TWD-Länkenin Oskari Kolehmaisesta ja GIF Chebicin Severi Savukoskesta.

– Pääsin hyvästä paikasta kirimään ja voitto tuli helposti. Kiri lähti hyvin ja sain ison eron seuraavaan. Sivutuuli oli jonkinlainen ja sitä piti lukea kisan aikana. Ajoimme joukkueena hyvin koko kisan, Anton Skutnabb totesi.

Kilpailussa ajettiin myös kategoria 2 ja kategoria 3 -lähdöt sekä nuorten Kultainen Kampi -osakilpailu, jossa ajoivat 10-14-vuotiaat nuoret.

TULOKSET

Maantie Cupin seuraavat osakilpailut 2022:

24.4. Simo Klimscheffskijn muistoajo, Turku

22.5. Rosendahl GP, Tampere

9.7. SM Kortteli, Jurva

10.7. Jurva maantie, Jurva

16.–17.7. Syysetapit, Kankaanpää

20.8. Taatila GP, Lieto

27.8. 3. Helsinki Velotour race, Espoo

SUOMEN PYÖRÄILYN SIVUT

Lue lisää

Jukolan viesti on elämys

Monelle tapahtuman kohokohta on Jukolan startti lauantai-iltana klo. 23. Illan hämärtyessä metsään kirmaa vajaa 2000 valopäätä ja tuntia myöhemmin metsästä saapuu pimeässä hohtava lamppujono. Tässä

Perjantaivieras #16: Kimmo Kananen

Kimmo ajaa edelleen aktiivisesti ja osallistuu myös kilpailuihin. Sunnuntaina 18.6. Kimmo nähdään maantiepyöräilyn SM-kisoissa viivalla IBD Cyclingin väreissä.  Analyyttisena ammattilaisena Kimmo on myös vakiinnuttanut paikkansa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Porvoossa 17.-19.6

Suomen mestaruuskilpailut juhlistavat Akilleen 120-vuotisjuhlavuotta. Maantiekilpailut ajetaan erittäin vaativalla kymmenen kilometrin mittaisella radalla. Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläisen mukaan rata on erittäin tekninen useine

Perjantaivieras #15: Ville Klinga

Lahdesta kotoisin oleva Ville harrasti lapsena jalkapalloa (Lahden Reipas), hiihtoa (LHS), suunnistusta (LS-37) ja yleisurheilua (Lahden Ahkera). – Kipinä urheiluun syttyi kotona. Isä on entinen