URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Imatralla järjestetään toista kertaa Lake Saimaa Roller Ski Marathon, joka kerää mukaan niin huippuhiihtäjät kuin tavalliset kuntoilijatkin.

Talviset massahiihdot ovat monille hiihtäjille tuttuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet hiihdon harrastajat ovat niihin osallistuneet ja myös TV:n välityksellä on saatu Suomessakin seurata Ski Classics-tapahtumia. 

Hiihto on harrastajien keskuudessa jo useita vuosi ollut varsin trendikäs harrastus, onneksi, koska hiihto on erittäin hyvää harjoittelua niin lihaksistolle kuin hengitys- ja verenkiertoelimistölle. Rullahiihto ei ole harrastajien keskuudessa vielä kasvattanut suosioon ja tähän tulee toivottavasti muutos. Rullahiihto tarjoaa parhaimmillaan yhtä suurta nautintoa kuin talvinenkin hiihto.  

Lake Saimaa Roller Ski Marathon on rullahiihtokisa, joka pidetään Rauha-Ukonniemi -alueella Imatran Kylpylän ja Holiday Club Saimaan välillä, sekä Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien alueella Etelä-Karjalassa. 

Rata menee myös Imatran Ukonniemen rullahiihtoradan kautta ja tapahtuman keskiö on Ukonniemi Areenalla. 10 kilometriä pitkä rata hiihdetään päälähdössä kuusi kertaa. Lähtö on Ottelukadulla ja maali Ukonniemi Stadionilla. Kilparadalta on paikoin upeat näkymät Saimaalle.  Ukonniemessä on yksi Suomen parhaista rullahiihtoradoista (3,3km) ja nykyaikaisin ampumarata. Vain kolmen kilometrin säteellä stadionilta on yhteensä 4500 vuodepaikkaa kahdessa kylpylähotellissa ja lukuisissa korkeatasoisissa mökki- ja rivitalohuoneistoissa.  

Tapahtumassa on mahdollisuus hiihtää rullasuksilla perinteisellä tyylillä 60 kilometriä tai vapaalla tyylillä 30 kilometriä. Molemmat hiihdot tapahtuvat järjestäjien kautta tulevilla Marwen rullasuksilla. Kuntosarjoissa reittejä helpotetaan teknisesti ja reitin kaikkein haastavimmat laskut ja niitä seuraavat mutkat jäävät pois.  

”Myös hiihdon harrastajat ovat pikkuhiljaa löytämässä rullahiihdon. Rullahiihtoa on ehkä aikaisemmin pidetty vain kilpahiihtäjien kesäharjoittelumuotona, mutta kyllä se sopii kuntoilijalle siinä missä kilpailijallekin. Toki monelle rullahiihto on ajatuksena varsin pelottavaa, mutta sitäkin oppii, kun lähtee rohkeasti harjoittelemaan turvallisessa paikassa”, toteaa kilpailunjohtaja Kari Ahonen.  

Rullahiihto on monipuolinen tapa kehittää niin lihaksistoa kuin hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Jos syksyn Imatran hiihtotapahtumaan osallistuminen kiinnostaa, sitä varten on hyvä harjoitella ihan samaan tapaan kuin mihin tahansa tapahtumaan. Rullahiihdon harjoittelu on hyvä aloittaa mahdollisimman tasaisella pyörätiellä ja kun taidot sekä kunto karttuvat, voi siirtyä asteittain vaikeampiin maastoihin. 

 
https://saimaarollerski.fi/fi: Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä