URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

IRONMAN MM-kisat kilpaillaan Havaijilla

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Maailman triathloneliitti on kokoontunut täksi viikoksi kaikkeen pyhimpään, Havaijille. IRONMANIN MM-kilpailut käydään ensimmäistä kertaa kaksipäiväisinä.

Naisten mitalit ratkotaan torstaina 6.10 ja miesten kilpailu on vuorossa lauantaina 8.10. Näin ensimmäistä kertaa MM-kisojen historiassa Havaijilla kilpaillaan kahtena eri päivänä. Tämä mahdollistaakin molempien kilpailujen täysipainoisen huomioimisen.

Heini Hartikainen vauhdissa IRONMAN Finlandissa Tahkolla 2021.

Kaksi suomalaista pro-sarjassa

Suomalaisista pro-urheilijoista mukana ovat Henrik Goesch ja Heini Hartikainen. Hartikainen tekee debyyttinsä pro-sarjalaisena Havaijilla. Vuonna 2018 hän nappasi ikäsarjassaan neljännen sijan.

Henrik Goesch kilpailee ensimmäistä kertaa Havaijilla. Pitkään olympiamatkalle tähdännyt Goesch alitti IRONMAN-debyytissään kahdeksan tuntia vuonna 2021 (7.52,10).

Henrik Goesch tekee tänä vuonna Havaijin debyytin. Kuvassa Goesch Finntriathlon Joroisissa 2019.

Ikäsarjoissa puolustavana mestarina kilpailuun lähtee Satu Suuronen (N40-44). Kaiken kaikkiaan suomalaisia triathlonisteja on mukana 59, mikä tekee Suomesta 19. suurimman osallistujamaan.

Satu Suuronen voitti 40-44-sarjan IRONMANIN MM-kultaa keväällä 2022 Utahissa.

Pro-sarjan ennakkosuosikit

Miesten ennakkosuosikin viittaa kantaa hallitseva maailmanmestari Kristian Blummenfelt (NOR), jota haastavat mm. Gustav Iden (NOR), Lionel Sanders (CAN) ja Tim O’Donnell (USA).

Naisten ennakkosuosikki on moninkertainen maailmanmestari Daniela Ryf (CHE). Mitalitaisteluun ilmoittautuvat myös ainakin Anne Haug (DEU), Lucy Charles-Barclay (GBR), Sarah Crowley (AUS) ja Laura Philipp (DEU).

5000 triathlonistia 92 maasta

Tänä vuonna Havaijilla on kilpailemassa yli 5000 triathlonistia 92 maasta. Maanosittain 46 % osallistujista tulee Euroopasta, 35 % Pohjois-Amerikasta, 7 % Oseaniasta, 5 % Etelä-Amerikasta, 4 % Aasiasta ja prosentti sekä Afrikasta että Lähi-Idästä.

USA:n edustajia Havaijilla on 1617, saksalaisia 504 ja brittejä sekä australialaisia 314. Osallistujien keski-ikä on 45. Vanhin kilpailija on Uuden-Seelannin Warren Hill, joka on 82. Naisten iäkkäin on USA:n Cherie Gruenfeld (78). Nuorimmat kisaajat ovat USA:n Peyton Thompson (20) ja Kanadan Rachel Welsford (19).

Kilpailuaikataulu (Suomen aika)

Torstai 6.10.

19.25 Naisten kilpailun lähtö

Lauantai 8.10.

19.25 Miesten kilpailun lähtö

Kilpailun livelähetys on nähtävissä IRONMAN Now:n kautta (Facebook Watchissa, YouTubessa ja Twitchissä).

Lisätietoja 2022 VinFast IRONMAN World Championship -tapahtumasta on osoitteessa:

www.ironman.com/im-world-championship

Lue lisää

Perjantaivieras #39: Samuli Vasala

Tämän lisäksi hän auttaa mm. Suomen Urheiluliittoa heidän kumppanihankinnassa ja hänen yrityksensä toteuttaa erilaisia sponsorointiin ja varainhankintaan liittyviä konsultaatiohankkeita. Samulin perheeseen kuuluu erityisopettajana toimivan Kirsi-vaimon

Lake Saimaa Roller Ski Marathon 3.9.2023

Talviset massahiihdot ovat monille hiihtäjille tuttuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Monet hiihdon harrastajat ovat niihin osallistuneet ja myös TV:n välityksellä on saatu Suomessakin seurata Ski

Perjantaivieras #38: Minna Arve

Perhe on Minnalle tärkeä osa elämää. Minna kuitenkin myöntää, että työ vie aikaa perheeltäkin ja kalenterin suunnittelu etukäteen on sen vuoksi tärkeässä roolissa. Minnalle suunnitelmallinen liikkuminen

Perjantaivieras #37: Jarkko Nordlund

Näiden lisäksi hän toimii useiden eri aloilla toimivien yhtiöiden hallituksissa sekä kasvuyhtiöiden sparraajana ja neuvonantajana. Jarkon aktiiviseen perheeseen kuuluu vaimo, neljä lasta ja vauhdikas labradori-Frida. 

Ravinto ja neste pyöräilyssä

Treenin kannalta ravitsemuksessa on hyvä muistaa kolmen kohdan sääntö, eli mitä syöt ennen, aikana ja jälkeen harjoittelun. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi nuo kaikki kolme kohtaa pitää