URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

IRONMAN MM-kisat kilpaillaan Havaijilla

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Maailman triathloneliitti on kokoontunut täksi viikoksi kaikkeen pyhimpään, Havaijille. IRONMANIN MM-kilpailut käydään ensimmäistä kertaa kaksipäiväisinä.

Naisten mitalit ratkotaan torstaina 6.10 ja miesten kilpailu on vuorossa lauantaina 8.10. Näin ensimmäistä kertaa MM-kisojen historiassa Havaijilla kilpaillaan kahtena eri päivänä. Tämä mahdollistaakin molempien kilpailujen täysipainoisen huomioimisen.

Heini Hartikainen vauhdissa IRONMAN Finlandissa Tahkolla 2021.

Kaksi suomalaista pro-sarjassa

Suomalaisista pro-urheilijoista mukana ovat Henrik Goesch ja Heini Hartikainen. Hartikainen tekee debyyttinsä pro-sarjalaisena Havaijilla. Vuonna 2018 hän nappasi ikäsarjassaan neljännen sijan.

Henrik Goesch kilpailee ensimmäistä kertaa Havaijilla. Pitkään olympiamatkalle tähdännyt Goesch alitti IRONMAN-debyytissään kahdeksan tuntia vuonna 2021 (7.52,10).

Henrik Goesch tekee tänä vuonna Havaijin debyytin. Kuvassa Goesch Finntriathlon Joroisissa 2019.

Ikäsarjoissa puolustavana mestarina kilpailuun lähtee Satu Suuronen (N40-44). Kaiken kaikkiaan suomalaisia triathlonisteja on mukana 59, mikä tekee Suomesta 19. suurimman osallistujamaan.

Satu Suuronen voitti 40-44-sarjan IRONMANIN MM-kultaa keväällä 2022 Utahissa.

Pro-sarjan ennakkosuosikit

Miesten ennakkosuosikin viittaa kantaa hallitseva maailmanmestari Kristian Blummenfelt (NOR), jota haastavat mm. Gustav Iden (NOR), Lionel Sanders (CAN) ja Tim O’Donnell (USA).

Naisten ennakkosuosikki on moninkertainen maailmanmestari Daniela Ryf (CHE). Mitalitaisteluun ilmoittautuvat myös ainakin Anne Haug (DEU), Lucy Charles-Barclay (GBR), Sarah Crowley (AUS) ja Laura Philipp (DEU).

5000 triathlonistia 92 maasta

Tänä vuonna Havaijilla on kilpailemassa yli 5000 triathlonistia 92 maasta. Maanosittain 46 % osallistujista tulee Euroopasta, 35 % Pohjois-Amerikasta, 7 % Oseaniasta, 5 % Etelä-Amerikasta, 4 % Aasiasta ja prosentti sekä Afrikasta että Lähi-Idästä.

USA:n edustajia Havaijilla on 1617, saksalaisia 504 ja brittejä sekä australialaisia 314. Osallistujien keski-ikä on 45. Vanhin kilpailija on Uuden-Seelannin Warren Hill, joka on 82. Naisten iäkkäin on USA:n Cherie Gruenfeld (78). Nuorimmat kisaajat ovat USA:n Peyton Thompson (20) ja Kanadan Rachel Welsford (19).

Kilpailuaikataulu (Suomen aika)

Torstai 6.10.

19.25 Naisten kilpailun lähtö

Lauantai 8.10.

19.25 Miesten kilpailun lähtö

Kilpailun livelähetys on nähtävissä IRONMAN Now:n kautta (Facebook Watchissa, YouTubessa ja Twitchissä).

Lisätietoja 2022 VinFast IRONMAN World Championship -tapahtumasta on osoitteessa:

www.ironman.com/im-world-championship

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta