URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Iden ja Sodaro IRONMAN MM-voittoihin

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Triathlonmaailma sai seurata viikonloppuna, kun IROMAN MM-mitalit ratkottiin Havaijilla. Ensimmäistä kertaa naiset ja miehet kilpailivat omina päivinään.

Havaijilla ratkottiin IRONMAN MM-mitalit. IRONMANISSA matkoina ovat 3,8 km uinti, 180 km pyöräily ja 42,2 km juoksu.

Naisten kilpailu käytiin viime torstaina. Suomalaisittain iso takaisku koettiin, kun ensimmäiseen pro-sarjan MM-kilpailuun valmistautunut Heini Hartikainen sairastui kisaviikolla koronaan.

Kilpailu eteni odotusten mukaan, kun Iso-Britannian Lucy Charles-Barclay lähti uinnissa omille teilleen ja rantautui 3,8 km jälkeen ajassa 50.57. Havaijin viisinkertainen valtiatar Sveitsin Daniela Ryf jäi uinnissa lähes seitsemän minuuttia uiden aikaan 57.52.

Pyöräilyä värittivät lukuisat penaltyt, ennakkosuosikeista Saksan Laura Philipp ja Australian Sarah Crawley saivat viiden minuutin aikarangaistukset. Daniela Ryf ajoi tyylilleen uskollisesti kovaa ja nousi pyöräilyn loppupuolella johtoon. Juoksun alkumetreillä oli kuitenkin nähtävissä, ettei Ryfin juoksu kulje. Charles-Barclay otti johtopaikan itselleen, kunnes Kona-debytantti, USA:n Chelsea Sodaro otti kilpailun haltuun 12 km juoksun jälkeen. Sodaron askel oli omaa luokkansa ja maratonajaksi kirjattiin 2.51,45. Lopputuloksena oli huippuaika 8.33,46. Charles-Barclay taisteli itsensä toiseksi vaikean kauden päätteeksi. Pronssille nousi vahvan juoksun myötä Saksan Anne Haug.

Miehissä norjalainen sandwich

Miesten kilpailussa ennakkosuosikin paineet olivat norjalaiskaksikolla Kristian Blummenfelt ja Gustav Iden. Suomalaisista pro-sarjan viivalle asettui Henrik Goesch Havaijin MM-debyytissään.

Kilpailu alkoi tasaisesti, kun uinnista rantautui lähes 20 kilpailijaa peräjälkeen. Uinnin ykkösaika 48.15 kirjattiin Saksan Florian Angertille.

Pyöräilyssä asetelmat vaihtelivat, kunnes Ranskan Sam Laidlow laittoi kaasun pohjaan. Tuloksena Konan ensikertalaiselle oli pyöräreitin ennätys Havaijilla, kun 180 km taittui ajassa 4.04,36. Tämä tarkoittaa 44,4 km keskinopeutta ja sen ajamiseen vaadittiin yli 300 watin keskiteho.

Norjalaiskaksikko oli pyöräilyn jälkeen reilusti Laidlown perässä, mutta lähti juoksussa takaa-ajoon. Laidlowlle ennustettua hyytymistä ei totaalisesti nähty, mutta norjalaisista Iden pisteli lopulta vastustamattomasti voittoon. Iden juoksi maratonin aikaan 2.36,15 ja teki Havaijin MM-ennätyksen kokonaisajalla 7.40,24. Laidlow piti kakkossijansa ennen Kristian Blummenfeltia.

Gustav Iden. Photo: Getty Images / IRONMAN

Henrik Goesch taisteli hienosti sijalle 19 kokonaisajalla 8.10,25.

Suomalaisia lähes 60

Konalla kilpaili ennätysmäärä suomalaisia. Listoilta löytyi peräti 58 suomalaisnimeä. Podium-paikan nappasi Laura Jalasto sarjassa 40-44. Laura oli kolmas ajalla 10.17.31. Satu Suuronen oli hienosti saman sarjan viides. Kimmo Tuunanen oli M45-sarjassa kolmas.

Top 10-sijoituksiin ylsivät myös Kaisa Jakobsen (6. 55-59), Johanna Lahikainen (7. 30-34), Mirka Vahtera (8. 35-39). Miesten 60-64-ikäluokassa Tapio Piesanen oli seitsemäs.

Kuvat: Getty Images / IRONMAN

Lue lisää

8 tunnin hiihto maaliskuussa

The Home of Sports järjestää yhdessä Lahden Hiihtoseuran kanssa lauantaina 9.3.2024 Lahdessa 8 tunnin hiihdon. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden vanha ravirata

Hiihtohaaste Lahdessa tammikuussa

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle houkutellaan kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The

Hiihtokausi käynnistyi Imatralla

4 tunnin hiihto keräsi 60 hiihtäjää Imatralle lauantaina 4.11.2023. Koko viikon vallinnut pikkupakkanen ja liukas lumi muuttui päivän aikana haastavammaksi, kun kahden ja puolen tunnin

Feelian joukkue hengessä mukana 4 tunnin hiihdossa

”Joukkueemme Jani Jokinen, Aki Pajunoja ja allekirjoittanut on kyllä hyvässä kunnossa, mutta nyt jouduimme kalkkiviivoilla perumaan osallistumisen. Otti kyllä koville pohjalaiselle luonteelle tehdä peruutus, mutta