URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Hiihtohaaste oli menestys

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Toista kertaa järjestetty Hiihtohaaste kokosi hiihdon ystävät ladulle ystävänpäivänä 14.2. Haasteen Lahden Urheilukeskuksessa otti vastaan 40 joukkuetta.

Hiihtohaasteen taustalla on pyöräilyseura Finska Kompaniet, joka järjesti tapahtuman yhdessä Lahden Hiihtoseuran ja The Home of Sportsin kanssa. Tapahtuma sai alkunsa pyöräilijöiden ja triathlonistien kilpailuhenkisyydestä.

– Finska Kompaniet haastoi jokunen vuosi sitten triathlonseurat pyöräilyssä aika-ajoviestiin. Heitin sivulauseessa meidän porukallemme, että pitäisiköhän meidän haastaa samat joukkueet talvella hiihtoon. Siitä homma lähti, Finska Kompanetin Tommi Kajasoja sanoo.

Tapahtumapaikan suhteen järjestäjät näkivät vain yhden vaihtoehdon; Lahden legendaarinen urheilukeskus ja maailmancupin latu.

Tommi Kajasoja oli tyytyväinen tapahtumaan.

– Lahden ladut ovat aina mahtavassa kunnossa ja stadionin ja ympäristön puitteet hakevat vertaistaan. Lisäksi Lahteen on helppo ja nopea tulla esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Tietysti myös yhteistyö Lahden Hiihtoseuran kanssa toimii upeasti, Kajasoja toteaa.

Tapahtuma sopii kaiken tasoisille hiihtäjille

Viime vuonna mukaan lähti 23 joukkuetta ja tänä vuonna viivalla oli huimat 40 joukkuetta, jotka jakautuvat Hit Hard-, Have Fun- ja Firmasarja-joukkueisiin. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla toimiva Electrofit toi Lahteen 10 joukkuetta.

Järjestäjät olivat erityisen iloisia siitä, että tapahtumaan osallistui kaiken tasoisia hiihtäjiä. Yritysten ja yhteisöjen osallistuminen näkyi joukkuemäärässä.

– Vaikka kilpasarjassa taistellaan voitosta, on tärkeintä osallistuminen, yhdessä hiihtäminen ja omasta suorituksesta iloitseminen. Kilpaa hiihtämisen lisäksi tapahtuma tarjoaakin oivat mahdollisuuden testata omaa suorituskykyä maailmancupin ladulla, Kajasoja kertoo.

Kilpasarjan taso oli kova

Viivalla nähtiin tuhti nippu arvokisoissakin meritoituneita hiihtäjiä, mm. Lari Lehtonen, Ville Nousiainen, Laura Mononen ja Tuomas Grönman.

Hiihtohaasteen nopein joukkue oli Custom Sports.

Päivän nopeimman osuusajan tykitti Lari Lehtonen, joka käytti 4,5 km reittiin aikaa 9.41,6. Hit Hard -sarjan voiton veikin Custom Sportsin joukkue, jossa Lehtosen lisäksi hiihtivät Matti Salmensuu, Jani Koiranen ja Leevi Passila. Joukkueen kokonaisaika oli 41.26,4.

Hit Hard -naisten kilpailun voiton nappasi TriathlonSuomi joukkueella Mailis Orakoski, Tiina Pohjalainen, Mirka Vahtera ja Meri Savolainen. Have Fun -sarjan ykkönen oli CustomSki ja Firma-sarjan voiton vei Team Kemppi.

3000 euroa Lahden Hiihtoseuralle

Hiihtohaaste on myös hyväntekeväisyystapahtuma, sillä tapahtuman tuotot ohjataan Lahden Hiihtoseuran junioritoimintaan. Tänä vuonna potiksi kertyi peräti 3000 euroa.

Anna-Kaisa Packalen (yksi järjestäjistä) luovutti LHS:n junioreille palkintoplakaatin.

Lahden Hiihtoseura vastasi käytännön kilpailujärjestelyistä ja puitteet Lahdessa olivat erinomaiset. Monelle hiihtäjälle olikin tarjolla unohtumaton hiihtokokemus; Lahden maineikas stadion, iltavalaistus ja maailmancupin reitti. Musiikin ja vauhdikkaan kuulutuksen avulla luotiin hieno urheilujuhla.

Hiihtohaaste järjestetään vuonna 2024 kolmannen kerran. Tapahtuman suosion vuoksi suunnitteilla on uudistuksia, mutta niistä kerrotaan myöhemmin. Varmaa on vain se, että hiihtohaaste jatkaa kasvua ja kerää lisää hiihdon ystäviä nauttimaan lajista sekä tunnelmasta ja hiihtämään hyvää lahtelaiselle juniorihiihdolle.

TULOSLINKKI

Lue lisää

2023 on suomalaisen triathlonin juhlaa

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa 1980-luvun alussa. Joroisten Sporttiklubi järjesti Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäiset triathlonkilpailut 23.7.1983 Joroisissa. Suomalaisen triathlonin alkuvuosia muisteltiinkin useissa yhteyksissä ja lajikonkareilta

Harvinaista herkkua luvassa MM-Lahdessa

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Ns. puolimatkan MM-mitaleista taistellaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja Suomessa. Paikka MM-kilpailuihin ansaitaan karsintakilpailuista, joita on vuosittain yli

Hiihtokausi käynnistyy Imatralla

4 tunnin hiihto on hiihtokauden 2023-2024 avaus, joka hiihdetään Imatralla 4.11.2023.  Tapahtumakeskuksena toimii Imatran ensilumenlatu. Pe 3.11.2023 Vapaat harjoitukset ensilumenladulla klo 16.00–21.00.Tapahtumatoimisto auki Imatran kylpylällä