URHEILUN KOTI

The Home of Sports on media täynnä kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Elämyksiä, tapahtumia, haastatteluja ja vinkkejä juuri sinulle!

Ennätykset murskaksi – missä Blummenfeltin raja tulee vastaan?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kristian Blummenfelt on ihmemies. Blummenfelt on onnistunut voittamaan triathlonin olympiakultaa, ensimmäisen IRONMAN-kilpailunsa ja IRONMANIN MM-kultaa. Viimeisimpänä Blummenfelt piti pilkkanaan seitsemän tunnin rajaa täysmatkalla.

Viime viikonloppuna Saksassa Dekra Lausitzringin moottoriradalla järjestetyssä ennätyskokeessa juoni oli selvä. Blummenfelt ja britti Joe Skipper starttasivat matkaan tähtäimessään seitsemän tunnin alitus täysmatkalla. Joka osuudella heillä oli vetoapua, mikä korostui pyöräilyssä, jossa peesaaminen ei normaalisti ole sallittua. Pyöräilyssä molemmilla oli apunaan joukkueet, jotka huolehtivat vauhdinpidosta. Ja sitä vauhtia todella saatiin.

Nopein sallitulla tavalla tehty täysmatkan aika on myös Blummenfeltin hallussa. Hän teki Meksikossa IRONMAN Cozumelissa viime vuonna uskomattoman ajan 7.21,12. Tosin Cozumelissa uitiin melkoiseen myötävirtaan ja pyöräreitin mitta oli ilmeisesti vajaa. Suoritus oli silti Blummen tyyliin ihmeellinen. Seuraavana listalla on Saksan Jan Frodeno, joka pysäytti kellon viime vuoden heinäkuussa aikaan 7.27,53. Tämän suorituksen Frodeno teki Tri Battle Royal -haastekilpailussa, jossa vastassa oli Lionel Sanders.

Nyt hyökättiin kuitenkin kaikin keinoin seitsemän tunnin rajan kimppuun. Uinnin jälkeen Blummenfelt oli johdossa, sillä uinti sujui hyvään aikaan 48.21. Skipper jäi viisi minuuttia ensimmäisellä osuudella, mutta aloitti tiiminsä kanssa raivoisan takaa-ajon pyöräilyosuudella. Vetotiimissä oli mm. pyöräilyssä menestystä niittänyt britti Alex Downsett, jonka jakama data 180 km suorituksesta oli puhutteleva. Keskinopeus 55,2 km/h ja keskiwatit 313!!!!! Pyöräilyyn kului Skipperin tiimillä 3.16,42. Blummenfeltin ryhmä piti myös kovaa kyytiä päätyen aikaan 3.24,22.

Blummenfeltin kovin ase on ollut aina juoksu. Olympialaisissa hän pudotti Alex Yeen kyydistä ilmiömäisellä juoksulla ja samaa on nähty myös IRONMAN-kilpailuissa. Tälläkin kertaa Blummenfelt laittoi jänisten kanssa kaasun pohjaan ja pisteli Skipperin ohi ennen puolta matkaa. Kun norjalainen paukutteli maratonin aikaan 2.30,50, oli ennätyskokeen loppuaika mykistävä 6.44,25. Skipper suoriutui juoksusta erinomaisesti (2.36,43) ja päätyi loppuaikaan 6.47,36.

Blummenfeltin fanipohjaa ovat lisänneet suhteellisen avoimen harjoitusdatan jakaminen sekä sosiaalisen median aktiivinen hyödyntäminen. Nuorempana aktiivisesti mm. uintia harrastanut norjalainen on tunnettu fyysisesti vahvasta olemuksesta, joka on jopa poikkeuksellisen ”roteva” lajin muihin huippuihin verrattuna.

Blummenfeltin harjoittelu on myös viihdyttävää seurattavaa. Viime vuonna harjoitusohjelmassa oli mm. kaksi alle 14 minuuttiin juostua viiden kilometrin starttia samalla viikolla. Lisäksi mies käy usein lenkillä tunnettujen urheilijoiden ja urheilun ystävien kanssa. Kuvassa Blummenfelt lenkin jälkeen yhdessä Alex Stubbin kanssa.

Blummenfelt tuntuu hallitsevan triathlonkenttää mielin määrin. Kovaa vastusta hän saa norjalaisilta harjoituskavereiltaan, mutta Blummen päänahka kiinnostaa taatusti kaikkia lajin huippuja. Toivottavasti Blummenfelt nähdään Lahdessa MM-kisoissa 2023.

Teksti: Kalle Kotiranta

Lue lisää

Downhill Swim tarjoaa todellisen uintihaasteen

Kaksi kertaa järjestetty Downhill Swim on avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan 12 tai 24 km myötävirtaan Oulankajoessa, Oulangan kansallispuistossa. Tapahtuma saavutti jo ensimmäisenä vuonna suuren suosion, ja

Triathlonväki suuntaa katseet kohti supervuotta 2023

Vuonna 2023 Suomessa tehdään todellista triathlonhistoriaa. Lahdessa kilpaillaan IRONMAN 70.3 MM-kilpailut 26.–27.8. Tapahtuma kokoaa Lahteen 5500–6000 triathlonistia ympäri maailman. MM-kisoissa naiset ja miehet kilpailevat eri

Maantiepyöräilyn cup päätökseen

Seitsemän osakilpailua käsittäneen Maantiecupin päätöskilpailuna ajettiin 3. Helsinki Velotour Race. Miesten 152 km kilpailun voittoon ajoi Team Larunpyörä Cervelon Markus Auvinen ja naisten 72 km

IRONMAN Finland Tahkolla 13.8.2022

Triathlontapahtuma IRONMAN Finland Kuopio-Tahko järjestetään Tahkolla lauantaina 13.8. Samalla kilpaillaan triathlonin täysmatkan SM-mitaleista. IRONMAN on maailman suurin osallistuvien urheilutapahtumien brändi. IRONMAN-täysmatka on triathlonin kuninkuusmatka, jossa

Downhill Swim uitiin lähes 300 uimarin voimin

Downhill Swim on uniikki avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan 12 tai 24 km Oulankajoessa, Oulangan kansallispuistossa. Tapahtuma myytiin loppuun jo talven aikana. Tänä vuonna lämmin sää siivitti